FC Barcelona strejkar efter polisvåld i Katalonien

FC Barcelona sluter upp bakom den stora strejk som just nu råder i Katalonien. Klubben kommer inte genomföra några träningar eller matcher under tisdagen. Arenan Camp Nou stängs också under dagen.

ANNONS
|

Under söndagen röstade 90 procent av invånarna i Katalonien för självständighet. Omröstningen, som av Spaniens regering anses vara illegal, präglades av våldsamma scener. Den spanska polisen brukade stort våld mot demonstranter och röstande personer runt om i Katalonien. Enligt La Vanguardia skadades893 personer under valdagen.

LÄS OCKSÅ:Katalonien lamslaget i storstrejk

Nu sprider sig en stor strejk runt om i regionen. FC Barcelona har länge varit tätt förknippat med den katalanska självständighetsrörelsen och klubbens hemmaplan Camp Nou var under diktatorn Francos styre en av få platser där katalaner vågade visa katalanska symboler och tala katalanska.

På tisdagen meddelade klubben att den kommer delta i strejken. Under tisdagen ställer klubben in samtliga träningar och matcher på senior- och ungdomsnivå. Dessutom stänger klubbens museum och den guidade turen på Camp Nou.

ANNONS

I ett uttalande förklarar klubben sitt beslut:

"FC Barcelona har beslutat att ansluta till det landsomfattande strejken som skapats av Taula per la Democracia, Bord för Demokrati, en grupp av olika fackliga organisationer och andra grupper från Katalonien som samlats för att skydda katalanska instutitioner, och därför kommer klubben vara stängd den 3 oktober."

ANNONS