Malmös Oscar Lewicki och Häckens Alexander Faltsetas i kamp under fotbollsmatchen på Bravida Arena.
Malmös Oscar Lewicki och Häckens Alexander Faltsetas i kamp under fotbollsmatchen på Bravida Arena. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Faltsetas superberöm: ”Han var ett monster”

Alexander Faltsetas var mycket självkritisk efter misstaget som gav Malmö ledningen – och hyllade efter den sena kvitteringen inhopparen och målframspelaren Adnan Maric.
– Jag visste att han var okej på huvudet, nu var han ett monster, säger mittfältaren.

ANNONS
|

Efter en någorlunda jämn inledning på den allsvenska fotbollsmatchen mellan BK Häcken och Malmö FF på Bravida arena tog gästerna från Skåne ledningen i den 23:e minuten genom Guillermo Molins – framspelad av Häckens Alexander Faltsetas.

– Det är för dåligt. I mitt huvud har vi jagat boll i 20 minuter och behöver lugna ned det, säger Alexander Faltsetas, som gjorde sin första match från start i årets allsvenska.

LÄS MER: Drama i stormötet – räddade poäng i 93:e minuten

Han berättar om hur tankarna gick – och vad planen egentligen var.

– Jag tänkte bara att jag ska spela hem bollen till Peter (Abrahamsson, målvakt), att han skulle vända över och vi komma ut med bollen. Så fick jag en liten halvträff med vänsterfoten. Jag satte hela vårt lag i skiten. Det är bara upp med en hand och kämpa på, säger han.

ANNONS

Och som Häcken kämpade.

Hemmalaget gav aldrig upp.

”Många känslor som släpps ut”

Efter några riktigt bra målchanser av Ahmed Yasin och Adnan Maric stod det fortfarande 0-1 med tre minuter kvar av tilläggstiden.

Då fick Häcken en vänsterhörna. Den slogs av Adam Andersson och skarvades av Adnan Maric fram till målskytten Joona Toivio. Bollen bara skulle in – matchen slutade 1-1.

– När man kämpar och sliter så för varandra, har ett par lägen innan och den inte sitter och ändå får det där sena kvitteringsmålet … det är många känslor som släpps ut. Det är skönt, säger Alexander Faltsetas.

Malmö FF har, som vanligt, pekats ut som stor guldfavorit i allsvenskan. I första halvlek var gästerna det bättre laget.

– Deras press bet väldigt bra i första, samtidigt som vi är väldigt svaga i vårt eget spel. Mitt misstag gjorde att de fick mer energi. I andra är det vi som är bättre. Och sett över 90 minuter är det vi som skapar de hetare chanserna, säger Alexander Faltsetas.

Vad säger du om Adnan Maric inhopp?

Adnan gör ett jättefint inhopp. Vad bra han var på huvudet! Jag visste att han var okej, nu var han ett monster. Ett riktigt bra inhopp, berömmer den rutinerade lagkompisen.

ANNONS

Avsaknaden av stöd från hemmapubliken påverkar spelarnas prestation, enligt Alexander Faltsetas i stor utsträckning.

”Det var ett krig”

– För egen del känns det helt absurt. Det känns som en träning med lite vilja och vinnarskalle. Det är tråkigt och vi får göra det bästa av det. Det är lika för båda lagen. Självklart skulle jag vilja ha våra fans bakom här.

Hur påverkar det prestationen?

– Det är några procent ned. Man brinner för detta. Det är många som tittar som också brinner. Tillsammans kan man göra storheter. Nej, som sagt, det är speciellt att spela nu.

Det var varmt på Bravida på torsdagskvällen, matchen var intensiv och spelarna löpte mycket. Efteråt var det en sliten mittfältare GP talade med.

– Det var ett krig, många meter i benen och så värmen … det tog bra! Nu måste man verkligen ta hand om kroppen. Det är isbad, mycket kost och mycket vätska som gäller. Det är tätt som satan med matcher.

ANNONS