Erik Hamrén försvarar Zlatan Ibrahimovic: ”Blev förbannad”

I en bok pekades Zlatan Ibrahimovic ut som en mobbare.
Nu rider den dåvarande förbundskaptenen Erik Hamrén ut till hans försvar.
– Jag blev förbannad rent ut sagt, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Erik Hamrén har varit utanför strålkastarljuset de senaste åren. Efter att han fått lämna posten som Islands förbundskapten 2020 har ryktena därför florerat kring den förre tränaren för det svenska landslaget.

Enligt GP:s uppgifter var han aktuell för att ta över Öis efter att Dane Ivarsson sparkats tidigare under säsongen.

Detta bekräftar nu Hamrén i en intervju med Sportbladet. Han berättar också om varför han valde att tacka nej till uppdraget.

– Öis ligger mig också väldigt varmt om hjärtat såklart. Men det kändes inte rätt, säger han.

I stället är han nu tillbaka på tränarbänken hos en annan tidigare arbetsgivare – danska Ålborg. Hamrén förde laget hela vägen till den danska mästartiteln 2008 och har nu till uppgift att rädda kvar den krisande klubben i högstaligan.

ANNONS

Han berättar att han kände ett större sug när han hoppade på uppdraget – och att nivån var högre än superettan var någonting som lockade.

Om uppgifterna kring Zlatan: ”Orättvist”

Uppdraget blir hans andra sedan han lämnade det svenska landslaget. Från hans tid där har det i efterhand väckts kritiska röster om Zlatan Ibrahimovic roll laget.

I sportjournalisten och författaren Olof Lundhs bok ”Landslaget enligt Lundh” från september 2020 pekades stjärnanfallaren ut som en mobbare.

"Zlatan var fruktansvärt hård mot Rasmus (Elm) och bröt ner honom även om han försökte svara emot. Hamrén stod bara vid sidan och till slut sade han: ’Rasmus, nu räcker det.’ Där tappade Hamrén många spelare och även sådana som varit nära honom”, sa en spelare anonymt i boken.

Nu berättar Hamrén om hur han reagerade på boken.

– Jag blev förbannad rent ut sagt. Jag tyckte det var så orättvist mot Zlatan. För det var inte så jag upplevde det i alla fall. Man kan ha olika upplevelser. Men så har jag inte upplevt Zlatan alls, säger han till Sportbladet.

Att sakerna som beskrevs i boken ska ha förekommit utan Hamréns vetskap slår han ned bestämt.

– Det vill jag inte hålla på och kommentera och få några rubriker om. Det är begravt. Det är inte ens lönt att prata om för det vara bara tok, tycker jag.

ANNONS

Sedan Hamrén tog över Ålborg har laget vunnit en av sju matcher. Man ligger näst sist i den danska tabellen – Hamréns kontrakt sträcker sig över den pågående säsongen.

LÄS MER:Örgryte ville ta in Erik Hamrén – fick nobben

LÄS MER:Hamrén slår tillbaka mot Zlatan-kritiken: ”Stämmer inte”

LÄS MER:”Fruktansvärt hård – Zlatan bröt ner honom”

ANNONS