Emma Lind lämnar Jitex för Roma

Jitex Mölndals Emma Lind, 26, ger sig ut på nytt utlandsäventyr. Under tisdagen meddelade AS Roma att de gjort klar med målvakten.
– Jag har kommit hit för att hjälpa laget att vinna matcher och troféer, säger hon till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Emma Lind kom till Jitex Mälndal första gången 2015, då spelade hon de flesta matcherna när klubben åkte ur Elitettan. Under fjolårssäsongen återvände hon till klubben efter ett utlandsäventyr i tyska Turbine Potsdam.

Säsongen startade lysande för 26-åringen som höll nollan i sina fyra första matcher för klubben.

LÄS MER:Emma Linds succé: Fyra nollor av fyra möjliga med Jitex

– Det är så klart inte bara min förtjänst, men jag hoppas och tror att jag sprider trygghet och lugn. Jag försöker bidra både med min insats och hur jag pratar med laget. Men det är en lagsport och vi har haft bra försvarsspel, sade hon till GP då.

Klar för italiensk storklubb

Hennes storspel verkar ha fått europeiska storklubbar att få upp ögonen för henne. Under tisdagen meddelade italienska storklubben AS Roma att de gjort klart med den Vadstenafostrade målvakten. Kontraktet är skrivet till sommaren 2023.

ANNONS

– Jag ser fram emot att uppleva kulturen i italiensk fotboll och att vara en del av en liga som förverkligar sin fulla potential. Jag hoppas kunna bidra med den erfarenhet jag har fått från spel i andra ligor. Jag har kommit hit för att hjälpa laget att vinna matcher och troféer, säger hon till klubbens hemsida.

Lind har också spelat i Damallsvenskan med både IF Limhamn Bunkeflo och FC Rosengård, med vilka hon också vann SM-guld. På meritlistan finns även fem matcher med Sveriges U23-landslag.

ANNONS