Emin Grozdanic lämnar Gais – klar för IFK Värnamo

Han var en av klubbens viktigaste spelare under återtåget till superettan. Nu står det klart att Emin Grozdanic, 23, lämnar Gais när kontraktet löper ut i vinter. Enligt uppgifter till GP är försvararen nu klar för allsvenska IFK Värnamo – något som Smålandsklubben senare på lördagen bekräftade.
– Det har varit en stor ära att representera Gais i alla år, säger Grozdanic till Gais hemsida.

ANNONS
|

Ni kan historien. Gais ramlade ur superettan 2021 och tvingades börja om i Ettan södra. Efter en imponerande säsong blev sejouren kortvarig och grönsvart är nu tillbaka i Sveriges näst högsta serie.

Under säsongen har försvararen Emin Grozdanic varit en av lagets viktigaste spelare.

Nu står det klart att 23-åringen lämnar Gais i vinter när kontraktet löper ut. Grozdanic har tackat nej till klubbens kontraktsförslag, meddelar Gais på sin officiella hemsida.

– Emin Grozdanic är en spelare vi gärna sett kvar i Gais, säger Gais klubbchef Magnus Sköldmark i offentliggörandet.

– Han har tagit det svåra steget från junior in i seniorspel till vårt A-lag och dessutom axlat kaptensrollen vid flertalet gånger.

ANNONS

Grozdanic spelade 29 matcher i Ettan södra 2022 och stod för två mål.

– Nu önskar vi Emin fortsatt lycka till och tackar honom för insatserna i grönsvart den här gången. Sedan är jag helt övertygad om att Emin kommer tillbaka och spelar för Gais längre fram i tiden, avslutar Sköldmark.

Grozdanic öppnar för återkomst

Emin Grozdanic själv inleder sitt uttalande med att tacka Gais supportrar.

– Jag har spelat i den grönsvarta tröjan i 7-8 år och det har varit en stor ära att representera Gais i alla år, säger han.

– En ”wow-känsla” varje match. Jag har gett mitt yttersta varje match och det hoppas jag att ni har märkt.

Grozdanic avslutar genom att öppna för en potentiell återkomst i grönsvart.

– Gais är och kommer alltid vara en stor del av mig. Jag önskar er all lycka och framgång i fortsättningen. På återseende…

Klar för allsvenska succélaget

I somras kunde GP avslöja att det allsvenska succélaget IFK Värnamo visade intresse för Emin Grozdanic. Under fredagen rapporterade Värnamo Nyheter om att en övergång ska vara klar.

Samma uppgifter har nått GP och under lördagseftermiddagen presenterades Grozdanic av den allsvenska tabelltian.

Kontraktet med Värnamo är skrivet på tre år.

– Äntligen är det klart. Känns jättekul att få spela med Värnamo de kommande säsongerna. Man har längtat till att få spela i allsvenskan och att få göra det med Värnamo känns jättebra. Längtar till att träffa laget och att starta igång säsongen. Och till er supportrar, vi ses på Finnvedsvallen, säger Grozdanic till klubbens hemsida.

ANNONS

LÄS MER:Mervan Celik och Jonas Lindberg stannar i Gais

LÄS MER:Planen för heta derbyt mellan Gais och IFK Göteborg

LÄS MER:Så ska Gais lösa problemet – Fredrik Holmberg saknas licensen för att leda laget

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS