Mervan Celik och Jonas Lindberg stannar i Gais

Mervan Celik återvände till Gais i somras och var med och ledde tillbaka laget till superettan. Nu är det klart att anfallaren stannar i grönsvart ytterligare ett år. Liksom veteranen Jonas Lindberg.

ANNONS

När Mervan Celik, 32, återvände till Gais i somras var det för en fjärde sejour i klubben. Nu meddelar klubben att anfallaren stannar i klubben ytterligare ett år.

– Jag är glad över ett till år med Gais och ser fram emot nästa år. Vi har en stark säsong bakom oss ska bli spännande att ta med det till superettan, säger Mervan Celik till klubbens hemsida.

Mervan gjorde under hösten sju mål på 16 seriematcher och en cupmatch – och var med och förde laget tillbaka till superettan efter ett år i division 1.

– Det är väldigt kul att meddela att Mervan fortsätter ännu ett år i Gais. Han har en attityd och inställning till träning och match som visar vägen för de yngre spelarna. Han gör sitt nionde år i Gais under 2023 och är verkligen en kulturbärare, både som person och gaisare. Det känns väldigt bra att ha en motiverad Mervan med sina ledaregenskaper med oss in i säsongen 2023, säger klubbchef Magnus Sköldmark till hemsidan.

ANNONS

Celik kom till Gais som junior 2007 och stannade till 2011 så han lämnade för skotska Rangers. Han återvände till Grönsvart för en kort sejour 2012 och sedan igen 2020 innan han lämnade för spel i Turkiet. Han har även representerat bland annat BK Häcken och Genclerbirligi.

Även Lindberg stannar

Kort efter att Gais meddelat att Celik stannar kom också beskedet att Jonas Lindberg, 33, blir kvar i klubben ytterligare ett år.

– Det känns bra att få till ett nytt avtal med Jonas. Han tillför en viktig dimension till vårt spel. Han är väldigt lugn med boll på små ytor och gör så att vi hotar i den sista tredjedelen. Han kommer att bidra 2023 med sin erfarenhet, attityd och aggressivitet, säger klubbchef Magnus Sköldmark.

Jonas Lindberg kom till Gais första gången 2010 och var sedan tillbaka 2018 för andra gången och för tredje gången 2021. Han har även representerat klubbar som Sirius, Varberg och Sarpsborg.

Under säsongen i division 1 spelade mittfältaren i 25 av seriematcherna.

– Det känns fantastiskt kul att fortsätta vara med på denna resan som vi börjat med ett bra år i Ettan där vi klarade av att kliva upp i Superettan direkt. Det känns som hela Gais har fått en nytändning och vi har en bra känsla och resa framför oss, både spelare och supportrar, där vi ska utvecklas ännu mer för att ta kliv mot det riktiga målet. Jag känner mig glad och tacksam att vara med på den här resan, det ska bli otroligt kul att spela i Superettan igen och jag är extremt laddad för detta, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Så här bör Gais bygga – för en lyckad superettan-comeback

LÄS MER:Gais segrade i sista matchen – supportrarna stormade planen igen

LÄS MER:Vilda Gais-firandet i natt – häng med på en grönsvart festkväll

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS