Elfsborgs stjärna: ”Presterar jag så här blir jag inte kvar”

Michael Baidoos dagar i Elfsborg är räknade.
Efter målet mot Brommapojkarna var han tydlig:
– Presterar jag så här blir jag inte kvar säsongen ut.

ANNONS
|

Det har varit tydligt ett tag nu att Michael Baidoo är Elfsborgs nästa försäljning. Den 25-årige ghananen har varit i Elfsborg sedan januari 2022 och varit en av lagets absolut bästa spelare sedan dess. Han har hintat tidigare om att han är sugen på att få till en flytt i sommar, men har aldrig varit så tydlig som nu.

– Om rätt lag kommer tar jag steget. Om du presterar så här, och fönstret är öppet, så vill alla lag ha in kvalitet. För mig är det extra motivation. Jag behöver ta ett steg i taget och gå ut och göra min grej. Då kommer klubbarna komma.

ANNONS

Blir du kvar i Elfsborg hela säsongen?

– Om jag presterar så här blir jag inte det.

Vad drömmer du om?

– Bättre ligor, Europamatcher och större atmosfär.

Vad vet du om intresset runt dig?

– Jag vet vilka klubbar det är men kan inte säga det. Jag vill inte flytta för sakens skull. Nästa steg måste vara uppåt. Jag måste vara säker på vart jag ska.

Ny roll i Hiljemarks system

I den allsvenska återstarten gjorde Baidoo 2–0-målet när Elfsborg vann med 3–0 mot Brommapojkarna. Han spelade på en ny position, som central anfallare.

– Jag spelar mer som en tia än som en nia. Så det är egentligen inte jättestor skillnad. Det handlar mer om att hitta rätt. Det är okej. Vi har ett bra lag och en ny tränare. För mig handlar det om att göra det jag är bra på. Resten kommer komma.

LÄS MER:Michael Baidoo talar ut om flyttryktena

LÄS MER:Elfsborg vann stort i Oscar Hiljemarks första match

LÄS MER:Andri Baldursson tillbaka i Elfsborg efter rörig period

ANNONS