Michael Baidoo talar ut om flyttryktena

Mycket talar för att Michael Baidoo är nästa försäljning för Elfsborg.
Själv stänger han inte dörren för att lämna Borås i sommar.
– Vi får se när det väl är läge för mig att ta ett beslut, säger han.

ANNONS
|

Michael Baidoo, 25, gör sin tredje säsong i Elfsborg och har varit en av lagets bästa spelare sedan han kom från norska Sandnes Ulf. I år har han varit en av få ljusglimtar i ett svajigt Elfsborg.

Den senaste tiden har ryktena kring ghananens framtid blivit allt intensivare, framför allt på utländska fotbollssajter.

Den centrale offensive mittfältaren är medveten om snacket men försöker att inte lägga för mycket energi på det.

– Det kommer alltid rykten när man presterar. Så har det varit sedan jag började spela från start här i Elfsborg (sommaren 2022). Nu öppnar snart transferfönstret och alla vill förstärka. Jag har sagt till min agent att jag vill ha mitt fokus här. Vi får se när det väl är läge för mig att ta ett beslut, säger Baidoo efter måndagens träning med Elfsborg.

ANNONS

29 poäng på 59 matcher i gula tröjan

Baidoo är den enda på Elfsborgs innermittfält som har varit helt ordinarie den här våren. Från sin offensiva position har han gjort fyra mål och tre assist på tio matcher. Han har också hunnit med att bli utvisad efter två gula kort mot Kalmar.

På 59 matcher i Elfsborgströjan har han gjort 17 mål och tolv assist.

Baidoo har en Londonbaserad agent och gör ingen hemlighet av att han gärna spelar på de brittiska öarna i framtiden.

– Den engelska ligan är den bästa i världen, alla vill spela där. Så om chansen kommer, varför inte? Om du dyker upp på storklubbarnas radar gör du något bra. Jag får extra motivation av det. Det går så fort i fotboll. Om chansen kommer, att jag ska till England, så kommer jag så klart att ta den. Om inte – så går jag någon annanstans.

Du kom ju till Elfsborg för att ta nästa steg i karriären. Känner du att det räcker med 2,5 år här?

– Det handlar inte bara om mig. Jag kan inte bara säga att jag vill lämna. Vi måste vara överens. Det är inte så att jag klagar på att jag är här. Jag respekterar mitt kontrakt (går ut 2027). Jag bryr mig inte om det tar en säsong till att ta nästa steg. Fokus är här, att göra bra matcher och sätta ett avtryck, säger han.

ANNONS

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson kommenterar:

– Michael är en av allsvenskans bästa spelare på sin position. Det har funnits intresse under alla fönster sen han kom hit. Men nu förlängde vi i vintras och när det kommer alternativ för honom och oss så kommer vi att hantera det. Men det är väldigt tidigt för sådana frågor.

Elfsborg mot Malmö igen – några veckor efter segern i Borås

På tisdagskvällen möts Elfsborg och Malmö FF för andra gången på några veckor. Båda lagen ska spela i Europa i sommar, varpå matchen, som egentligen tillhör omgång 17, spelas nu.

Elfsborg gjorde sin bästa prestation för säsongen när man slog Malmö med 3–1 i Borås den 5 maj.

Nu väntar troligen en annan typ av match. Elfsborgs manager Jimmy Thelin är beredd på en annan typ av match.

– Generellt får de oftast ett större grepp om matcherna på hemmaplan och attackerar mer med inlägg. Det gäller att vi är medvetna om det och hanterar det på ett bra sätt, säger han.

Elfsborg åker till Malmö med i stort sett samma trupp som senast. Skillnaden är att Jens Jacob Thomasen lämnas hemma.

– Han gick av självmant senast och nu är det tätt matchande. Vi vill inte att han ska gå sönder och är rädda om honom. Han vill vara med själv så klart men vi avlastar honom i den här matchen, säger Thelin.

ANNONS

Niklas Hult är med i stället. Vänsterbacken ser dock inte ut att starta.

Matchguide: Malmö FF – IF Elfsborg

Vad: Allsvenskan 17:e omgång (den här matchen och en till spelas tidigare på grund av Europakval i sommar)

Var: Eleda Stadion, Malmö

När: Tisdag 19.00

Tv/stream: Discovery+, Max och TV4 Play.

Det gäller: En ”extramatch” för Malmö och Elfsborg eftersom Europaspel hägrar för de båda i sommar. Matchen tillhör egentligen omgång 17. Malmö FF har full pott på hemmaplan och har inte släppt in ett enda mål. Det blir något att verkligen bita i för Elfsborg, som pendlar kopiöst i prestationerna den här säsongen. Tyvärr för boråsarnas del blir avståndet till toppen större för varje vecka, trots att man besegrade Halmstad i fredags.

Läget i laget: Niklas Hult är med i truppen igen efter att ha skadat baksidan. Han ser dock inte ut att starta. Per Frick och Jalal Abdullai, som båda dragits med småskavanker, är tillgängliga. Jens Jacob Thomasen vilar och är utanför truppen. I övrigt är alla friska och tillgängliga.

ANNONS