Dele Alli avslöjar: Checkade in på rehab för missbruket

Dele Alli har inte gått att känna igen på senare år – nu avslöjar han varför.
I våras lade han in sig på rehab för att bli av med sitt missbruk.
Detta, och mycket mer, berättar han i en känslosam intervju med The Overlap.

ANNONS
|

Alli slog igenom i League One-laget MK Dons innan han värvades av Tottenham. Engelsmannen gjorde avtryck direkt, succén var fullkomlig.

Alli var under flera år en av Premier Leagues bästa spelare i ett lag som bland annat nådde Champions League-final. Han blev också ett givet inslag i det engelska landslaget.

Sedan kom förfallet, till synes utan förklaring slutade Alli prestera. Han kom längre och längre ifrån det engelska landslaget, till sist blev situationen sådan att han såldes till Everton. Därifrån fortsatte det gå utför.

Engelsmannen hade svårt att få speltid i laget som kämpade för sin Premier League-överlevnad, Everton valde därför att låna ut honom till turkiska Besiktas. Lånet avbröts redan i våras.

ANNONS

Nu öppnar Alli upp. Hans berättelse har redan hunnit skaka om hela Fotbollsengland.

Utsattes för sexuella övergrepp som barn

I en intervju med The Overlap, som leds av Manchester United-ikonen Gary Neville, berättar han att brottades med en skada när han kom tillbaka till England. Det fick honom att börja missbruka såväl alkohol som sömnpiller.

Situationen blev så pass ohanterlig att han i våras lade in sig på en rehabiliteringsklinik. Det gjorde att han inte var tillgänglig under sluttampen på säsongen, då Everton inte gick ut med anledningen till det började utomstående spekulera.

När han väl berättat om det rämnar alla broar – och Alli berättar om sin mörka barndom.

– När jag var sex år gammal utsattes jag för sexuella övergrepp från en av min mammas vänner ... För min mamma var alkoholist, säger han i intervjun samtidigt som han torkar bort tårarna.

Han började sedan röka som sjuåring – och sälja droger som åttaåring.

– En äldre person förklarade för mig att de aldrig skulle stanna ett barn på cykel så jag cyklade runt med min fotboll. Under den förvarade jag drogerna, säger Alli.

Han blev sedan adopterad av en familj med bättre förutsättningar, för det tackar han gud. Men han höll sina upplevelser inom sig, rädd att hans nya familj skulle lämna bort honom.

ANNONS

Han berättar sedan att demonerna kom ikapp honom, under pandemin övervägde han att ge upp på fotbollen helt och hållet.

– Jag minns att jag stirrade in i spegeln och frågade mig själv om det var dags att lägga av med det jag älskar, 24 år gammal. Det krossade mitt hjärta. Det har alltid var jag mot mig själv i allting jag gör.

Alli är glad över att han nu berättat och känner ett stort stöd från sin klubb, Everton. Hans kontrakt med klubben löper över den kommande säsongen, det mesta talar för att han får en sista chans.

LÄS MER:Alli med klassmål – Tottenham vidare

LÄS MER:Alli stängs av efter skämt om coronaviruset

LÄS MER:Tottenhams Dele Alli slagen i ansiktet under rån i sitt hem

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS