Dejan Kulusevski och Alexander Isak om kritiken: "Har gått över gränsen"

Fotbollsspelare är vana vid att bli bedömda och betygsatta.
Men kritiken i sociala medier är något de inte kan acceptera.
– Det har gått över gränsen, säger Dejan Kulusevski.
– Det är ett stort problem, säger Alexander Isak.

ANNONS
|

Dejan Kulusevski sätter betyget "upp och ner" på sin första säsong i storklubben Juventus. Men i sin helhet är han ändå stolt över starten i Serie A-laget som har sin bas i Turin.

Men trots två titlar samt sju mål och åtta assist har framgången fått en tydlig baksida: sociala medier.

– Jag tycker att det alltid ska finnas respekt i allt man gör men ibland finns den inte. Man pratar om oss spelare som robotar eller någonting. Sociala medier... det har gått lite över gränsen, säger Kulusevski.

LÄS MER:Kulusevski: Vissa uppoffringar får man göra

Vill vara en människa

21-åringen säger att det kan vara "det bästa bränslet" men helst av allt skulle han vilja slippa alla tyckare på sociala medier.

ANNONS

– Ibland vill man känna sig som en människa och inte hela tiden höra att andra pratar och diskuterar om dig, säger han.

För spelare i storklubbar, som exempelvis Juventus, är kritiska kommenterar på internet en vardag, och det är något som Kulusevski också förstod skulle komma med när han skrev på för klubben.

Trots vetskapen om hur kommentarsfältet kan se ut, trots att han vet att det bara är onödigt att surfa in på sina sidor så kan han ibland inte låta bli.

– Ibland blir man frustrerad och du vill kolla vad folk tycker om dig. Det är normalt. Ibland tittar man, ibland tittar man inte, säger han.

LÄS MER:Kristoffer Olsson har gift sig – firar med mästerskapsdebut

"Ett problem"

Landslagskollegan Alexander Isak håller med Kulusevski: kritiken på sociala medier har gått för långt.

– I slutet av dagen ska det inte behöva var så i ens egna sociala medier. Det är mycket som styr, bland annat betting och sådant som kontrollerar mycket. Det är tråkigt. Vi får se om det går att hitta lösningar. Det är ett stort problem, säger anfallaren som kommer från en stark säsong i spanska La Liga-laget Real Sociedad.

21-åringen har inget svar på vad som kan vara en vettig lösning men det har däremot Dejan Kulusevski.

ANNONS

– Det som är ganska logiskt är att man inte ska kunna skapa fejkkonton och att man måste ha sitt bank-id när man öppnar ett konto. Det borde vara den första lösningen.

I framför allt brittisk fotboll har påhoppen på sociala medier fått stor uppmärksamhet under våren sedan flera spelare utsatts. I april initierade brittisk fotboll en bojkott av sociala medier som fick stor spridning över idrottsvärlden.

LÄS MER:Jordan Larsson om pappalyckan – och farsans klassikermål

ANNONS