Coronakaos i Danmark – innan matchen mot Sverige

Det råder coronakaos i danska landslaget. Stjärnan Robert Skov har testats positiv för covid-19, åtta spelare förbundskapten och assisterande förbundskapten har sats i karantän – samtidigt som ytterligare sju spelare stoppas på grund av karantänregler.

ANNONS
|

I helgen meddelade det svenska fotbollförbundet, SvFF, att Sverige kommer få klara sig utan förbundskapten Janne Andersson under landslagssamlingen i Danmark.

Anledningen är att han sats i karantän efter att en familjemedlem testats positiv för covid-19.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt, men det är bara att acceptera situationen. Peter Wettergren tar över chefsskapet i min frånvaro, i övrigt är allt annat lika. Jag kommer att vara tillgänglig hemifrån och ha löpande kontakt med Peter och övriga ledare, sa Janne Andersson i ett uttalande.

LÄS MER:Janne Andersson satt i coronakarantän

Samtliga svenska spelare som testats inför resan till Danmark ska fått tillbaka negativa svar.

ANNONS

Desto värre är det dock i grannlandet, som bara dagen innan mötet med Sverige fått in smittan.

Enligt danska förbundet ska stjärnan Robert Skov testats positiv, tillsammans med en lagläkare.

LÄS MER:Trots viruskrisen – landskampen ska spelas

Dessutom ska hela åtta spelare, förbundskapten Kasper Hjulmand och assisterande förbundskapten Morten Wieghorst sats i karantän.

”Efter en dialog med hälsomyndigheterna har DBU (danska fotbollförbundet) valt att isolera flera tränare och spelare, då de har kan ha varit i nära kontakt med de två som testats positiva för covid-19. De kommer nu vara isolerade och kommer inte delta i träningsmatchen mot Sverige”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

16 spelare saknas

Spelarna som isolerats är Frederik Rönnow, Yussuf Poulsen, Rasmus Falk Jensen, Pione Sisto, Anders Dreyer, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz och Martin Braithwaite.

Utöver ovan nämnda spelare saknas även sju spelare på grund av karantänsregler i England och Skottland där de är hemmahörande.

Spelarna är Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen och Pierre-Emile Højbjerg.

ANNONS