Janne Andersson satt i coronakarantän

Sveriges förbundskapten Janne Andersson är satt i coronakarantän. Anledningen är att en familjemedlem testats positiv för covid-19.
– Det är naturligtvis väldigt tråkigt, säger han på förbundets hemsida.

ANNONS
|

På måndag ska det svenska herrlandslaget resa söder ut för en landslagssamling och ett hett möte med rivalen Danmark på Bröndby Stadion.

Men detta kommer bli utan förbundskapten Janne Andersson, som har satts i coronakarantän efter att en familjemedlem testats positiv för covid-19.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt, men det är bara att acceptera situationen. Peter Wettergren tar över chefsskapet i min frånvaro, i övrigt är allt annat lika. Jag kommer att vara tillgänglig hemifrån och ha löpande kontakt med Peter och övriga ledare, säger Janne Andersson på förbundets hemsida.

Testats negativ

Samtliga spelare som rest till Danmark har testats negativt för covid-19, så även Janne Andersson.

ANNONS

– Janne Andersson har själv testat negativt, men om han har smittats kan det ta flera dagar innan ett test blir positivt, därför blir det hemmakarantän och ett nytt test kommer att genomföras i slutet av kommande vecka, säger landslagsläkaren Anders Valentin.

Efter landskampen mot Danmark väntar två viktiga Nations League-matcher. Först möter man Kroatien på Friends arena nästa lördag, den 14 november, innan gruppspelet avslutas med bortamatch mot Frankrike den 17 november. Sverige har fyra raka förluster hittills men har fortfarande en teoretisk chans att undvika sistaplatsen som innebär nedflyttning till B-divisionen.

Fakta: Landslagets kommande dagar:

Måndag 9 november: Samling i Köpenhamn.

Tisdag 10 nov: Träning på Brøndby stadion.

Onsdag 11 nov: Danmark–Sverige, landskamp, Brøndby stadion (19.30).

Torsdag 12 nov: Rehab och träning.

Fredag 13 nov: Träning på Friends arena, Solna.

Lördag 14 nov: Sverige–Kroatien i Nations League, Friends arena (20.45).

Söndag 15 nov: Rehab och träning.

Måndag 16 nov: Träning på Stade de France, Paris.

Tisdag 17 nov: Frankrike–Sverige i Nations League, Stade de France (20.45).

ANNONS