Chelseastjärnan Kai Havertz: ”Har en speciell relation till åsnor”

Chelseas tyske stjärna Kai Havertz har satt sig ner med engelska The Guardian för att prata – om åsnor.
– De chillar hela dagen, gör inte mycket, vill bara leva sitt liv. Jag älskar dem, säger 23-åringen.

ANNONS
|

Kai Havertz, 23, har gjort sju mål på 26 matcher för sitt Chelsea den här säsongen. Nu har den tyske anfallaren satt sig ner för en intervju med engelska The Guardian. För att prata om åsnor.

Havertz berättar att han fick en ”speciell gåva” av sina föräldrar när han fyllde 18 år: tre åsnor.

– Från dag ett kände jag en speciell relation till åsnor. Det är ett väldigt lugnt djur, jag kanske såg mig själv i dem för att jag också är lugn. De chillar hela dagen, gör inte mycket, vill bara leva sitt liv. Jag älskar dem. Och när jag förlorade gick jag till stallet. Du tittar på djuren, ser något mänskligt i dem. Det är en slags återhämtning, en plats där jag känner frid, säger Havertz, som av sina lagkamrater fått smeknamnet ”Åsnan”.

ANNONS

Havertz har delat många bilder på sociala medier tillsammans med åsnor de senaste åren. Hans senaste åsna, Hope, räddades från ett slakteri.

Fotbollen inte det viktigaste

Kärleken gäller inte bara åsnor utan djur i allmänhet. Han berättar att han har haft djur runt sig under barndomen och att han vill rädda hundar från jordbävningen i Turkiet. På onsdagen presenterade Havertz sin nya satsning, en välgörenhetsorganisation som inspireras av att hjälpa djur och som också ska arbeta med ungdomars utveckling och äldreomsorg.

– Fotboll är inte det viktigaste i mitt liv. Andra saker är kanske 100 gånger viktigare. Det kanske inte är lätt att säga och folk gillar det inte, men det är så jag känner, säger han om sitt engagemang.

Han trycker på att han inte är en dålig människa för att han har gjort en dålig match och att familjen och djuren är viktiga för honom för att han ska må bra.

Havertz vill att hans engagemang för djur ska få betyda något för andra.

– Jag kunde gå till stallet, hänga med åsnorna och bara koppla av. Det var en skön känsla, nu känner jag att jag kan ge något tillbaka. Det är uppenbart för mig och borde vara det för alla. Det är viktigare. Fotboll är ett bra sätt att skänka glädje till folk, men det finns andra sätt. Att fokusera på fotboll dygnet runt är inte hälsosamt, säger Havertz.

ANNONS

LÄS MER:Förlust för Chelsea efter Abramovitj-sanktioner

LÄS MER:Potters lättnad – Chelsea vidare i CL

LÄS MER:Conte och Tottenham går skilda vägar

ANNONS