Budweiser kräver Fifa på 500 miljoner – efter ölfiaskot i VM

Dagen innan VM stoppades ölförsäljning på matcharenorna.
Någonting som gör att ölmärket Budweiser går miste om miljonbelopp.
Därför uppges man nu kräva Fifa på nästan på en halv miljard.

ANNONS
|

Det har blivit en verklig följetong under VM. Trots Qatars strikta alkohollagar skulle ölmärket Budweiser få sälja öl på matcharenor under mästerskapet, det var avtalat med Fifa och enorma öllager var influgna till landet.

Plötsligt, dagen innan premiären, kovände Fifa. När detta inte längre var tillåtet stod så Budweiser med öl värt hundratals miljoner som endast var möjligt att sälja under begränsade tider i avlägsna supporterzoner. Någonting som fått fansen att rasa.

Stora avtalet till nästa VM

Enligt Expressen är det totala värdet på ölen 824 miljoner svenska kronor, företaget har tidigare meddelat att det lager som blir över kommer att skänkas till VM-vinnaren.

ANNONS

I samma veva rapporterade Nexta att Budweiser väntades stämma Fifa för kontraktsbrott – vilket det nu verkar som att man gör slag i.

Enligt den amerikanske journalisten Carl Lewis kräver man åtminstone 500 miljoner i avdrag från Fifa.

Hur det går med detta återstår att se, klart står åtminstone att Budweiser redan är klart som Fifas ölsponsor till nästa VM. Det avtalet ska vara värt 1,2 miljarder svenska kronor.

LÄS MER:Budweiser skänker öl för 824 miljoner till VM-vinnarna

LÄS MER:Fifa bekräftar: Ölförsäljning stoppas på VM-arenor

LÄS MER:Tyska stjärnornas tysta VM-protest – regnbågsfärgade skor

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS