BK Häckens Anna Sandberg ut med huvudskada

Häckens VM-uttagna försvarare Anna Sandberg utgick med en huvudskada. Efter matchen gav tränare Robert Vilahamn ett lugnande besked.
– Jag tror och hoppas att det inte var allt för allvarligt, säger han.

ANNONS
|

BK Häcken FF leder Damallsvenskan och har flera spelare med i truppen till sommarens VM som avgörs i Australien och Nya Zeeland. Anna Sandberg, Jennifer Falk och Elin Rubensson är alla uttagna till mästerskapet.

Men nu finns det en oro för Anna Sandbergs VM-sommar. I måndagens toppmöte mellan Kristianstad och Häcken fick hon en armbåge i huvudet från Kristianstads Evelyne Viens när hon skulle gå upp och nicka undan en boll.

Hon blev liggande och fick vård en stund, men var ganska snabbt uppe på benen. Sedan blev hon kvar ute vid sidlinjen en längre stund. Lite senare ersattes Anna Sandberg av Elma Junttila Nelhage.

ANNONS

Anvegårds ilska: Hör inte hemma här

Inför den andra halvleken riktade Häcken anfallsstjärna Anna Anvegård kritik mot smällen som sänkte Anna Sandberg.

– Det är mycket kamp och lite sena tacklingar. Inte jätterolig fotbollsmatch. Vi visste att Kristianstad spelar så. De köttar och vill inte spela så mycket fotboll, säger hon till Viaplay.

Hon fortsätter:

– Det börjar med att deras forward kommer in tio år för sent på Anna Sandberg, så det blir en smäll mot huvudet. Där tycker jag att man måste sätta nivån direkt. Att gå in så mot huvudet hör inte hemma på en fotbollsplan.

Efter matchen gav tränare Robert Vilahamn lugnande besked kring Anna Sandberg.

– Hon fick ju en armbåge i huvudet, så det var lite risk för hjärnskakning. Därför tog vi av henne, för säkerhets skull. Vi ska låta henne andas och sova lite, sedan kollar vi imorgon. Men hon var vid gott mod i halvtid, så jag tror och hoppas att det inte var allt för allvarligt, säger han.

Av bilderna att döma ville Anna Sandberg fortsätta spela, vänsterbacken såg märkbart irriterad ut när hon tvingades kliva av. Robert Vilahamn menar dock att det inte bara var hans beslut att plocka av henne.

ANNONS

– Jag hann inte prata med henne själv där och då, men det var både sjukgymnast och läkare som var med i de besluten. Jag har ändå respekt för läkare så jag måste lita på dem. Med tanke på att det är en sådan risk att spela med hjärnskakning tänker jag att det inte går att gambla där, oavsett hur viktig matchen är.

LÄS MER:Häckens serieledning blir mindre efter kryss mot Kristianstad

LÄS MER:Tre Häcken-spelare i VM-truppen – Anna Sandberg får chansen

LÄS MER:Häcken fortsätter att vinna – har nu fem raka segrar

ANNONS