Kristoffer Olsson vårdas på sjukhus sedan den 20 februari.
Kristoffer Olsson vårdas på sjukhus sedan den 20 februari. Bild: Christine Olsson / TT

Besked från sjukhuset: ”Kristoffer Olsson stabil”

Midtjylland kommer med positiva besked om Kristoffer Olsson genom lagets assisterande tränare Arne Sandstö.
– Han är stabil, säger Sandstö till norska NTB.
– Kristoffers vitala organ fungerar och läkarna ser små förbättringar, men situationen är fortsatt allvarlig och han har fortfarande inte varit vid medvetande, säger Midtjyllands vd Claus Steinlein senare under fredagen.

ANNONS
|

Det var i tisdags som Kristoffer Olssons hemmaklubb Midtjylland kom med besked om att mittfältaren vårdas i respirator sedan en vecka tillbaka. Orsaken var att Olsson av oklar anledning kollapsat i sitt hem och förlorat medvetandet.

Det är fortfarande oklart vad det är som har drabbat Kristoffer Olsson, men det ska handla om någon form av hjärnsjukdom enligt klubben.

Under fredagen lämnar dock Arne Sandstö nya, glädjande besked om Olssons sjukdomsläge.

– I går (torsdag) kom det positiva signaler om vad som har hänt de senaste dagarna. Läkarna är nöjda. Han är stabil, säger han till NTB.

ANNONS

Senare samma dag uttalade sig även Midtjyllands vd Claus Steinlein om Olssons tillstånd.

– Senaste nytt är att Kristoffers vitala organ fungerar och att läkarna ser små förbättringar, men situationen är fortsatt allvarlig och han har fortfarande inte varit vid medvetande, säger han.

Stormöte väntar i kväll

I kväll möter Midtjylland FC Köpenhamn i ett stormöte där målet är att toppa tabellen i den danska ligan. Olssons sjukdomsfall har uppmärksammats världen över och påverkat alla i laget.

Spelarna har fått dagliga uppdateringar om hans status säger Sandstö.

– Det påverkar alla. Han är en social och trevlig kille som kommer i kontakt med många andra. Det är en som blir uppmärksammad, säger han.

Den lokala supporterklubben planerar en hyllning till Kristoffer Olsson under matchen, som även motståndarlaget uppmuntrat sina supportrar att delta i. Avspark är klockan 19.00.

LÄS MER:Kristoffer Olsson i respirator – hyllas av vänner och fans

LÄS MER:Professorn om Kristoffer Olsson: Kan vara svårt att ställa diagnos

LÄS MER:Klubben hemlighöll Olssons sjukdom: "Tufft"

ANNONS