Ber om ursäkt efter derbyinsatsen: ”Pinsamt”

Häcken fick storstryk mot Gais i Göteborgsderbyt.
Efteråt var kaptenen Simon Gustafson bedrövad.
– Vår överlägset sämsta insats i år, säger han.

ANNONS
|

Gais kom ut och gjorde som Gais har gjort på Gamla Ullevi den här säsongen. Med energi, kampvilja och effektivitet. I paus stod det 2–0 till hemmalaget och en upprörd Simon Gustafson intervjuades av Max, det sändande bolaget.

Han kritiserade insatsen hårt, sa att det var undermåligt. Efteråt är han lika kritisk.

– Det tyngsta är att vi brister i nästan allting. Vi brister i inställning och är inte påkopplade. Vi brister i det tekniska, taktiska, anfall- och försvarsspel. Egentligen alla delar, säger 29-åringen.

”Så mycket bättre spelare tycker jag inte att de har”

I andra halvlek gjorde Jack Cooper Love sitt andra mål vilket fastställde slutresultatet till 3–0. Häcken hade efter det inte mycket att komma med i anfallsväg. De grönsvarta var först på nästan alla bollar och sprang, sprang och sprang.

ANNONS

– Jag har väldigt svårt att tro att det handlar om vilja. Samtidigt ser man i framför allt första halvlek att de vinner mer dueller, springer mer och snabbare. De är först in i situationerna. Så mycket bättre spelare tycker jag inte de har, jämfört med oss, säger Gustafson.

Häcken har visat att när de är som bäst är de fortfarande ett av allsvenskans bästa lag. Men man har samtidigt varit ojämna i år. Senast hämtade man ikapp ett 0–2-underläge mot Malmö FF.

”Vår överlägset sämsta prestation”

Men förlusten mot Gais var säsongens fjärde, på elva matcher.

– Jag är mer prestationsinriktad i min analys. Det här var vår överlägset sämsta prestation. Jag har svårt att plocka ut en enda positiv sekvens ur matchen, säger Gustafson.

Högerbacken Valgeir Fridriksson var mycket kritisk även han.

– Det är pinsamt att göra en sån här insats i ett derby. Jag kan bara be om ursäkt till våra supportrar. Det här var inte acceptabelt, säger islänningen.

Häcken är femma i allsvenskan men kan bli förbisprungna av Hammarby senare under omgången.

– Vi måste kolla oss själva i spegeln. Vi får åka hem och tänka på vad som hände i dag. De var här, det var inte vi. När vi spelade mot IFK Göteborg gjorde vi inte vår bästa match men kom ändå undan med tre poäng. Nu förlorar vi med 3–0, säger Fridriksson och fortsätter:

ANNONS

– Vi spelade i Europa förra året och vi vill dit igen. Vi är inte där vi vill vara just nu.

LÄS MER:Gais bäst i stan – derbykrossade Häcken

ANNONS