Barcelona Champions League-mästare – Fridolina Rolfö stor hjälte

Barcelona gick in som favoriter men det var Wolfsburg som fick jubla först i Champions League-finalen. Efter tre minuter kom ledningsmålet från tyskorna.
Men Barcelona fick sista ordet – tack vare Fridolina Rolfö.
– Jag har inte några ord för tillfället. Jag är så otroligt glad, säger matchvinnaren till Fotbollskanalen.

|

Förra året förlorade Fridolina Rolfö och Barcelona Champions League-finalen mot Lyon. I år fick Rolfö jubla, som stor matchhjälte.

– Jag är så känslosam. Jag trodde aldrig att detta skulle hända, säger hon till DAZN efter matchen.

Mot Rebecka Blomqvists Wolfsburg stod de spanska mästarna för en mäktig vändning.

Barcelona, med Rolfö på planen från start, gick in i finalen i Eindhoven som favoriter till titeln men Wolfsburg, med Blomqvist på bänken, verkar vilja annat.

Redan i matchminut tre spräckte tyskorna nollan när Ewa Pajor gjorde 1–0 efter ett bolltapp av Lucy Bronze i Barcelonas backlinje.

Mäktig vändning efter paus

Och även matchens andra mål stod de grönklädda tyskorna för. I den 37:e minuten nickade Alexandra Popp in 2–0.

Efter paus visade dock Barcelona att de inte gett upp i kampen och CL-bucklan. Patricia Guijarro gjorde två mål på två minuter direkt efter paus och det är kvitterat till 2–2.

Sen klev Fridolina Rolfö, som tidigare spelat för Wolfsburg, in i handlingen.

Efter trassel i Wolfsburg straffområde landade bollen hos svenskan som distinkt placerade in 3–2 till Barcelona i den 70:e minuten.

Det blev inga fler mål och Barcelona, med Rolfö som stor hjälte, är Champions League-mästare.

– Jag har inte några ord för tillfället. Jag är så otroligt glad. Vilken match det var, vilken upphämtning, vi visar en sådan mentalitet. Jag är otroligt stolt och glad. En match i min smak, säger Rolfö till Fotbollskanalen.

Hon fortsätter:

– Längtan att vinna CL har funnits inom mig och nu äntligen skedde det. Det är speciellt att spela den här turneringen. Det är den högsta nivån och vi ser idag att det är en tuff motståndare. Man blir extra glad.

Rebecka Blomqvists framtid i Wolfsburg är osäker, det säger hon efter förlusten i Cl-finalen. Bild: LUDVIG THUNMAN

Blomqvists framtid osäker

Rebecka Blomqvist blev kvar på bänken hela matchen. Tidigare i vår sa Blomqvist, som kom till Wolfsburg 2021, att hon skulle lämnar Wolfsburg i sommar men efter finalen verkar det inte lika säkert.

Till SVT säger den tidigare Göteborg FC-spelaren på frågan om CL-finalen var hennes sista match för Wolfsburg: