Alexander Isak bröt måltorkan i landslaget – efter 697 dagar

Alexander Isak gjorde mål i landslaget för första gången på 697 dagar.
Då red Fredrik Ljungberg ut till anfallarens försvar.
– Man känner lite ”ge fan i honom”, säger han i Viaplay.

ANNONS
|

Isak är Sveriges yngste herrlandslagsmålskytt genom alla tider, ute i Europa har han också växt ut till en pålitlig poänggörare. Först i Nederländerna, sedan i Spanien – till att nu sprida skräck på de brittiska öarna med sitt Newcastle.

Men i landslaget har det gått tyngre. Tolfte oktober 2021 hittade han nätet i VM-kvalmötet med Grekland, det var hans nionde i landslagssammanhang.

Först nu, 697 dagar senare, har han slagit till på nytt.

I EM-kvalmötet med Estland lyckades han med pannan förvalta Ken Semas inlägg. Målet kom i den 39:e minuten – och betydde att Sverige utökade ledningen till 3–0.

ANNONS

”Blir förbannad”

Torkan är därmed över – vilket fick landslagsikonen Fredrik Ljungberg att säga sin mening i Viaplays halvtidsstudio. Han har följt debatten kring Isaks målskytte – och han gillar den inte.

– Som gammal spelare blir man förbannad när media lyfter en sådan här sak. Man blir orolig att spelaren kommer vara orolig och få ännu svårare att göra mål, sa Ljungberg i sändning och fortsatte:

– Man känner lite ”ge fan i honom”. Men han har löst det där lätt.

Isak själv har tagit det hela med ro – men han erkänner att han längtat efter att skriva in sig i målprotokollet.

– Det (att göra mål) var skönt, självklart. En liten lättnad för mig också eftersom det var så längesen. Förhoppningsvis kan jag spinna vidare på detta, sa han till Viaplay efter slutsignal.

Isak byttes ut i den 64:e matchminuten i mötet som Sverige vann med hela 5–0.

LÄS MER:Följ Sveriges EM-kval mot Estland

ANNONS