Norrbys Oke Akpoveta.
Norrbys Oke Akpoveta. Bild: MATHIAS BERGELD

Akpoveta kallade motståndare ”white boy” – stängs av

Först stängdes Halmstads Dusan Djuric av efter att ha uttryckt sig rasistiskt mot Umeås Deniz Yaldir. Nu har ett liknande fall uppdagats i superettan. Norrbys Oke Akpoveta kallade en Umeåspelare för ”white boy”, och stängs nu av i två matcher.
– I slutet av matchen hamnade jag i en ordväxling med en av deras spelare. Det blev en del hårda ord mellan oss, säger han till Norrbys hemsida.

ANNONS
|

Dammet har knappt hunnit lägga sig sedan Halmstads Dusan Djuric kallade Umeås Deniz Yaldir för ”jävla zigenare”.

Djuric straff blev en avstängning i fyra matcher.

– Jag ångrar djupt det jag sa under ett hetsigt och kraftigt infekterat ögonblick i matchen, sa han i ett uttalande på HBK:s hemsida.

LÄS MER: Dusan Djuric stängs av för rasistiskt påhopp

Nu stängs ytterligare en superettan-spelare av till följd av rasistiska kommentarer.

Norrbys Oke Akpoveta kallade en Umeåspelare ”white boy” i en match mellan lagen den 22 augusti.

”Disciplinnämnden finner inte skäl att ifrågasätta anmälarens uppgifter och anser därför att det är klarlagt att den anmälde använt sig av uttrycket ”White boy”. Uttrycket får i sammanhanget anses ha en nedlåtande karaktär med en underton av rasism och ska bestraffas med avstängning”, skriver SvFF:s disciplinnämnd.

ANNONS

”Accepterar beslutet”

Akpoveta har accepterat straffet och gett sin syn på saken till Norrbys hemsida.

– I slutet av matchen hamnade jag i en ordväxling med en av deras spelare. Det blev en del hårda ord mellan oss. Han påstår sedan att jag ska ha uttryckt mig kränkande mot honom. Jag var väldigt upprörd och kan inte minnas till 100 procent vad som sades. Det ligger verkligen inte i min natur att bete sig illa och kränka andra människor. Däremot accepterar jag disciplinnämndens beslut, säger han till hemsidan.

Straffet för Akpoveta, som gjort tre mål i årets superetta, blir en avstängning på två matcher. Den ena matchen är redan avverkad, men han är även avstängd i Norrbys match mot Degerfors under lördagen.

Norrby ligger för tillfället nia i superettan, tre poäng efter Örgryte och en poäng före Gais.

Akpoveta är född i Nigeria och har förutom Norrby representerat IF Frej, Dalkurd FF, Helsingborgs IF och AFC Eskilstuna i Sverige.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS