Julia Zigiotti Olme missar Algarve cup på grund av en bristning i vaden.
Julia Zigiotti Olme missar Algarve cup på grund av en bristning i vaden. Bild: NICKLAS ELMRIN

Ännu en GFC-spelare lämnar återbud till damlandslaget

Först Elin Rubensson. Nu tvingas även Göteborg FC:s Julia Zigiotti Olme lämna återbud till damlandslaget. Filippa Angeldal ersätter.
– Hon har en liten bristning, det är ingen större fara, säger GFC:s tränare Jörgen Ericson.

ANNONS
|

Totalt fem GFC-spelares namn fanns med i den trupp förbundskapten Peter Gerhardsson tog ut inför Algarve Cup.

Två av de spelarna har nu tvingats lämna återbud.

Det började med Elin Rubensson. Mittfältaren har tidigare dragits med hjärnskakningar och problem med yrsel, men var tillbaka i sitt klubblag för en tid sedan.

Under fredagen kom beskedet att hon stammar hemma från Algarve Cup på grund av en ny huvudskada.

– Vi ser fortfarande inga tecken på hjärnskakning och Elin gör framsteg, men vi väljer att vara försiktiga och skynda långsamt, säger lagläkare Matilda Lundblad.

LÄS MER: Rubensson lämnar återbud till Algarve Cup

ANNONS

Zigiotti Olme lämnar återbud

Nu tvingas ytterligare en GFC-stjärna stanna hemma. Julia Zigiotti Olme har drabbats av skada i vaden och får istället stanna hemma och rehabilitera sig.

– Det togs ett beslut efter att hon gjort en magnetröntgen och det visade sig vara en liten bristning i vaden. Så det är ingen större fara, men det finns ingen anledning att åka iväg. För det första kan hon inte ge hundra procent, hade det varit en viktig match hade det kanske gått att chansa, men inte nu i uppbyggnadsfasen, säger GFC:s tränare Jörgen Ericson.

Han fortsätter:

– Så hon är hemma och rehabiliterar sig istället.

Vad är rehabiliteringstiden?

– Säg två veckor, max. Såvida det inte händer någonting.

Angeldal ersätter

Zigiotti Olmes återbud innebär att en annan Göteborg FC-spelare får åka med landslaget till södra Portugal. Filippa Angeldal får ta klubbkamratens plats.

– Det är jätteroligt, hon har varit fantastiskt bra. Det här är hon värd. Det var ju skönt att Peter (Gerhardsson) var och såg matchen mot Linköping i söndags (3–1 till GFC), då fick han se hur bra hon var. Så det är vi glada för, säger Jörgen Ericson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS