Elin Rubensson missar landslagsturneringen i Portugal.
Elin Rubensson missar landslagsturneringen i Portugal. Bild: PETTER ARVIDSON

Rubensson lämnar återbud till Algarve Cup

Elin Rubensson var tillbaka i landslaget efter en hjärnskakning i höstas. Men nu står det klart att mittfältaren missar turneringen. Anledningen? En ny huvudskada.
– Vi väljer att vara försiktiga och skynda långsamt, säger Göteborg FC:s klubbläkare Matilda Lundblad till hemsidan.

ANNONS
|

Elin Rubensson missade landslagssamlingen i november efter att ha drabbats av en hjärnskakning. När Peter Gerhardsson tog ut sin landslagstrupp till Algarve Cup så var Rubensson tillbaka, men nu står det klart att hon måste lämna återbud.

Rubensson upplever fortfarande nacksmärtor och yrselkänningar efter att ha träffats av en hård boll i huvudet på en träning för tre veckor sedan. Ett prekärt läge för landslagsstjärnan som har en historia av hjärnskakningar. Dock ska det inte handla om en hjärnskakning denna gången.

26-åringen berättade om skadan inför mötet med Fortuna Hjörring den 15:e februari.

– Inga symptom på det (hjärnskakning) men jag måste vara försiktigt när det händer. Jag är uppe i många och det är aldrig bra med en smäll i huvudet.

ANNONS

LÄS MER:Elin Rubensson borta efter smäll mot huvudet

Beslutet togs efter överläggande mellan Göteborg FC:s och landslagets medicinska team. Lagets klubbläkare Matilda Lundblad har uttalat sig på GFC:s hemsida om situationen.

– Vi ser fortfarande inga tecken på hjärnskakning och Elin gör framsteg, men vi väljer att vara försiktiga och skynda långsamt.

Missat försäsongen

Rubensson missar även lördagens träningsmatch mot danska Nordsjälland. Enligt GFC är hon delvis tillbaka i träning och har gjort framsteg under veckan.

– Det är en viktig spelare naturligtvis, det är en väldigt duktig spelare. Men på kort sikt kan vi fylla tomrummet med centrala mittfältare. Men hon har ett spelsätt som passar in i vårat väldigt bra. Hon är naturligtvis en väldigt viktig spelare, men just nu kan vi ersätta henne, säger GFC:s tränare Jörgen Ericson.

Ni har det ganska bra förspänt just på mittfältet ...

Utöver Elin Rubensson finns Julia Roddar, Julia Zigiotti Olme, Filippa Curmark, Vilde Böe Risa och Filippa Angeldal att tillgå på mittfältet. Ytterligare fem toppspelare helt enkelt.

– Det är det vi har. Är det någon position där vi kan hantera skador så är det väl där.

GP har varit i kontakt med Elin Rubensson som hänvisar till lagets hemsida.

ANNONS

Matchen mellan Göteborg FC och Nordsjälland direktsänds på gp.se – sändningen startar 13.50, avspark 14.00.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS