Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Änglarna är tillbaka på hemmamatcherna

Allsvenskan är tillbaka efter sommaruppehållet, likaså publiken.
De lättade restriktionerna innebär att 9 000 personer tar plats på Ullevis läktare och IFK Göteborg får äntligen kliva in till hemmapublikens jubel.
– Det känns helt overkligt, säger supporterklubben Änglarnas ordförande John Pettersson.

De nya restriktionerna som trädde i kraft den 1 juli innebär att publiken återvänder till de allsvenska arenorna. För kvällens match där IFK Göteborg tar emot Elfsborg på Ullevi innebär det att omkring 9000 personer tar plats på läktarna. Den största publiksiffran sedan 2019.

För supporterklubben Änglarna var beskedet om de nya restriktionerna mer än välkommet. Dessutom långt över förväntan.

– Det är fruktansvärt glädjande. Man har föreställt sig att det skulle röra sig om ett par hundra när publik väl skulle släppas in på arenorna igen. Så att direkt få gå in på Ullevi med 9 000 personer kommer kännas helt overkligt, säger John Pettersson.

Hur mycket betyder det för matchbilden att den tolfte spelaren är tillbaks på läktaren?

– Jättemycket. Förra säsongen såg man att många av de lag som generellt har mycket hemmapublik underpresterade. Att ha publik på plats ger de där extra tio procenten, ibland kan det kännas som att vi sjunger bollen i mål.

Viss publik har tidigare under året kunna se matcherna på plats, men bara i ytterst begränsad skara. De allra flesta supportrarna har inte sett en match på plats sedan 2019.

– Ikväll är resultatet inte det primära. Att äntligen få känna gemenskapen, ta den långsamma promenaden mot Ullevi, kliva upp för trapporna och se himlen öppna upp sig inne i arenan. Det är det vi alla ser fram emot.

”Bebben” hyllas efter sin bortgång

Den 5 maj gick en stor blåvitt-ikon bort. Bertil ”Bebben” Johansson hyllas nu bland annat genom en bild på matchtröjorna. Den ikoniska bilden på ”Bebben” kommer synas på synas på spelarnas bröst under resten av säsongen.

LÄS MER: Se IFK Göteborgs hyllningströja till Bebben

Har Änglarna förberett någon typ av hyllning?

– Vi har något på gång, men det är inget som kommer äga rum just ikväll. Men det är helt säkert att ”Bebben” kommer hyllas på ett värdigt sätt under säsongens gång. Jag ser gärna att bilden på matchtröjan blir ett permanent inslag, han var trots allt en av de största blåvita genom alla tider, säger John Pettersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.