”Bebben” på Blåvitts tröjor resten av säsongen

Bertil ”Bebben” Johanssons ikoniska bild vid hörnflaggan kommer att pryda IFK Göteborgs matchtröjor resten av säsongen. Det meddelar klubben via sin egen hemsida.

ANNONS
|

Blåvitt-legendaren Bertil ”Bebben” Johansson gick bort 5 maj i år och hyllades då stort av sin klubb och deras supportrar.

Nu fortsätter hyllningarna, då IFK Göteborg beslutat att "Bebben” också ska pryda den officiella matchtröjan resten av säsongen.

LÄS MER:Bertil ”Bebben” Johansson död

Via hemsidan har man presenterat tillägget på matchstället.

”För att hedra och hylla honom kommer Bebben att finnas med oss på Ullevi i form av en bild på matchtröjan. Det är det ikoniska ögonblicket vid hörnflaggan som vi har låtit trycka upp och som kommer att ha en central plats alldeles intill hjärtat på våra spelare.”, skriver IFK Göteborg via sin hemsida.

ANNONS

LÄS MER:Politiker vill se staty av ”Bebben” Johansson: ”Exceptionell person”

Bilden togs 17 oktober 1965 under en match mot Sundsvall som IFK Göteborg vann med 2-1. I GP dagen efter beskrevs matchen som följande:

”Massor av spelarskador samt en plan som mer liknade en åker än allsvensk matcharena kom att verksamt bidra till att göra mötet Kamraterna-Sundsvall till en föga attraktiv fotbollsunderhållning. Till de piggare i IFK-elvan hörde för dagen också ”Bebben” Johansson, som ganska respektlöst valsade runt med sina motståndare och särskilt i första halvlek låg bakom flera strålande frispelningar av Björn Ericsson.”.

Den uppdaterade matchtröjan kommer att göra debut redan måndag 5 juli, när Blåvitt gästas av Elfsborg i den allsvenska omstarten på Ullevi.

Man meddelar också att de som köpt en matchtröja sedan tidigare kommer att kunna lägga till trycket i Blåvittshoppen från och med 5 juli.

ANNONS