Emma Kullberg under en landslagssamling i höstas.
Emma Kullberg under en landslagssamling i höstas. Bild: MATHILDA AHLBERG

Emma Kullberg hade inte gjort mål på nästan tre år – gjorde hattrick

Senaste gången Emma Kullberg gjorde mål var året 2021 och hon spelade i Häcken. Men när hennes Brighton mötte Wolverhampton i FA-cupen bröt hon måltorkan och gjorde tre mål på åtta minuter.

ANNONS
|

Emma Kullberg, 32, hade inte gjort mål sedan sommaren 2021. Då spelade försvararen i BK Häcken. 2022 lämnade hon Hisingslaget för att testa lyckan i Brighton. Väl där har det inte blivit några mål för henne – tills idag.

När Brighton mötte Wolverhampton i FA-cupen blev det rejäl islossning för svenskan. När hon hoppade in i matchen i andra halvlek var ställningen 1-1. Då gjorde hon tre mål på åtta minuter.

– Jag blev så glad. Jag är inte den som har gjort flest mål ... Så det var lika bra att göra tre direkt. Jag tänkte bara att det inte kan vara sant till slut, säger Kullberg till Aftonbladet.

ANNONS

Slutresultatet blev 4-1 till Brighton som är vidare till kvartsfinal i turneringen.

LÄS MER:BK Häcken FF går mot publikrekord inför CL-kvarten

LÄS MER:BK Häcken FF ställs mot Paris Saint-Germain i Champions League-kvartsfinal

LÄS MER:Fem punkter efter Häckens lottning mot PSG i Champions League

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS