BK Häcken FF går mot publikrekord inför CL-kvarten

Under fredagen släppte BK Häcken FF biljetterna till Champions League-kvartsfinalen mot Paris Saint Germain.
Intresset visade sig vara rekordstort.
– Just nu har vi 4300 biljetter sålda, säger marknadschefen Elin Öst Sandström under fredagseftermiddagen.

ANNONS
|

BK Häcken FF kom två i sin Champions League-grupp som många beskrev som ”dödens grupp”. Laget slog bland annat ut Real Madrid och Paris FC, och i tisdags hölls lottningen inför slutspelet.

Då blev det klart att det blev Paris Saint Germain som ställs mot Häcken i CL-kvartsfinalen, och när biljetterna till hemmamatchen släpptes blev det rusning om att få tag på en plåt.

– Det har gått fantastiskt bra och fort. Vi har nog aldrig haft ett sånt här intresse för en match i samband med ett biljettsläpp.

Klockan tio öppnades försäljningen för de med årskort och medlemmar. Då såldes 2000 biljetter. Tre timmar senare fick allmänheten möjligheten att köpa biljett.

ANNONS

– Just nu har vi 4300 biljetter sålda, säger marknadschefen Elin Öst Sandström under fredagseftermiddagen.

Elin Öst Sandström tror att det kommer att bli slutsålt till matchen som spelas 20 mars.

– Till att börja med är det fantastiskt roligt. Men på något sätt känns det så himla givet också. Det är en kvartsfinal i Champions League på Hisingen i Göteborg och PSG kommer på besök. Det är klart att en sån här match drar ett stort intresse – vilket den verkligen förtjänar.

Marknadschefen: ”Blir vår nya rekordmatch”

När laget mötte Chelsea i årets upplaga av CL-turneringen kom det 5566 personer till Hisingen, något som innebar nytt publikrekordet för damlaget.

– Vi tror att det här kommer att bli vår nya rekordmatch. Vi håller även på att se över om vi kan öppna upp den del som vi vanligtvis har som bortasektion, då PSG har sagt att de inte behöver den då de inte ser ut att ha ett sånt stort antal resande supportar. Så förhoppningsvis kan vi öppna ytterligare en sektion inom kort.

Hemmamatchen spelas 20 mars på Bravida arena. Returen spelas åtta dagar senare i Paris, på Parc de Princes den 28 mars.

Få det senaste om BK Häcken FF – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ BK Häcken FF och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Gulsvart.

Klicka här för att följa BK Häcken FF

LÄS MER:BK Häcken FF ställs mot Paris Saint-Germain i Champions League-kvartsfinal

LÄS MER:Fem punkter efter Häckens lottning mot PSG i Champions League

ANNONS