Elvira Öbergs tårar: ”Jag är otroligt trött”

Elvira Öberg sköt bort medaljchansen i sista skyttet. Sedan brast hon ut i gråt.
– Allting släpper, säger hon till Sportbladet.

ANNONS
|

Hon har haft ett succéspel. 22-åriga Elvira Öberg gjorde sitt första OS och överglänste samtliga andra svenska skidskyttar. Till och med syrran Hanna Öberg.

Tre medaljer, silver i både sprint och jaktstart samt ett guld i stafetten, är ett facit som heter duga. Men när spelen skulle avslutas fick Öberg inte rätt på grejerna.

Svensken var länge med, och vid det tredje skyttet sköt hon fullt. Det förde upp henne till en bronsplats. Sedan tog urladdningen i sprinten ut sin rätt.

Öberg tappade ordentligt spåret, men hade ändå chansen att utmana på det avslutande skyttet. I stället blev det tre bom – och en bommad medalj.

ANNONS

LÄS MER:Öbergs fjärde OS-medalj borta med vinden

Det blev till slut en niondeplats. När det stod klart bröt hon ihop i den mixade zonen.

Berättar om dramat tittarna missade

– Just nu är jag mest bara väldigt trött. Det är en urladdning. Allting släpper. Det har varit många omladdningar nu. Det är väldigt skönt att få slappna av lite, säger hon till Sportbladet med tårarna rinnandes längsmed kinderna.

Hon fortsätter:

– Det är otroligt att jag ens är med och skjuter om medaljerna i dag. Jag är otroligt trött och får verkligen kämpa i spåret så jag är stolt över att jag tar mig dit. Tre bom är jag inte nöjd med, det blåser mycket, men jag vet att jag kan bättre. Men den mentala energin tar slut.

Öberg avslöjar även att hon ramlade tidigt i loppet. Någonting som tv-kamerorna missade.

– Det blev trångt där bak och jag blev lite nertrampad. Jag fick en ursäkt. Det var en fransyska, men det är sådant som händer, säger hon.

Trots den tyngre avslutningen var Öberg bästa svensk även i masstarten. Därbakom slutade Mona Brorsson 21:a, Linn Persson 24:a och Hanna Öberg 25:a.

LÄS MER:Sverige tar OS-guld i skidskyttestafetten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS