Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Derek Jeter säljer slott-liknande hem för över 108 miljoner

Vem har inte velat bo i ett slott? Derek Jeter har gjort det sedan 2002.
Nu säljer baseballegendaren sitt borg-liknande hem i New York för över 108 miljoner kronor.

Det finns nog många som någon gång i livet har drömt om att bo i ett slott – men få som fått göra det. En som har gjort just detta är baseballegendaren Derek Jeter som nu väljer att sälja sin remarkabla lyxvilla i New York.

Huset byggdes 1903 och är enligt TopTenRealEstate.com känt i området som ”The Castle”, just eftersom huset ser ut som ett slott.

LÄS MER: Pontus Farnerud om valet att låna ut talangerna: ”Tuffare att ta en plats nu än tidigare”

Derek Jeter har spenderat många av sina barndoms somrar i slottet där hans morfar en gång växte upp och köpte själv skrytbygget när det låg ut för försäljning 2002. Därefter startade baseballegendaren ett rejält projekt där han renoverade hela skrytbygget som ligger utmed Greenwood Lake.

Det natursköna området är minst sagt kändistätt och har varit så sedan en lång tid tillbaka. Svenska skådespelaren Greta Garbo och ikoniske baseballspelaren Babe Ruth är några av profilerna som hängt kring Greenwood Lake, det skriver sajten.

LÄS MER: Mannen bakom Marek Hamsik – vem är han?

Utsidan av Derek Jeters slott ser som sagt mycket ut som ett slott med en arkitektur som tagen från medeltiden. Däremot med några moderniteter så som en stor swingpool, garage för fyra bilar och en replica av frihetsgudinnan.

Två slott – ett med torn

I själva verket rör det sig dock om två slott:

”Huvudslottet” som såklart har ett torn i anslutning och ”gästslottet”. Sammanlagt har de båda byggnaderna en boyta på hela 1 169 kvadratmeter.

Slottens inredning går till stora delar i rustikt trä och har såklart rum så det räcker och blir över.

LÄS MER: Ellen DeGeneres säljer sitt lyxhus i Beverly Hills

Huset är inrett i en rustik stil och går till stora delar i trä. Bild: Wright Bros
Huset är inrett i en rustik stil och går till stora delar i trä. Bild: Wright Bros

Totalt finns det fyra inomhuskök, ett utomhuskök, sex sovrum, sju hela badrum, fem halva badrum, flera eldstäder i sten, gym, ett familjerum med bar ... ja, listan kan göras lång.

LÄS MER: Muršak borta efter olyckan i båset– med brutet kindben

Kostar över 108 miljoner kronor

Derek Jeter ses som en av tidernas främsta baseballsspelare. Under hela sin karriär representerade han klassiska New York Yankees, med vilka han vann World Series hela fem gånger. Under sin 19-åriga karriär blev han uttagen till all star-laget hela 14 gånger.

LÄS MER: Wayne Gretzky säljer lyxhuset – för 193 miljoner

Numer är Jeter delägare och vd för MLB-laget Miami Marlins och väljer att sälja sitt slott då han spenderar allt mindre tid i New York.

Så vad kostar det att köpa detta skrytbygge? För omkring 108 miljoner kronor är det det ditt. Dyrt? Då har Derek Jeter ändå sänkt priset med omkring 17 miljoner.

LÄS MER: Tom Brady-samlarkort såldes för 11 miljoner kronor

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.