Cricketförbundets ekonomiska stöd dras in

Efter en extern granskning beslutar Riksidrottsstyrelsen att dra in det ekonomiska stödet till Svenska cricketförbundet.
– Det är en mycket allvarlig situation, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Riksidrottsstyrelsen har beslutat att inte betala ut något ytterligare ekonomiskt stöd till Svenska cricketförbundet under 2023. Beslutet är taget efter en extern granskning av förbundet.

– Det är en mycket allvarlig situation där vi inte ser att cricketförbundet har tagit till sig de krav på åtgärder som är en förutsättning för fortsatt stöd. Vi har fört upprepade dialoger och en extern granskning som avslutades i april visar på avvikelser inom värdegrund och även revision som inte kan accepteras, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Åtgärdsplan tas fram

RF ska vid styrelsemöte i juni ta fram en åtgärdsplan för cricketförbundet. Beslutet om att dra in det ekonomiska stödet kan omprövas om cricketförbundet lever upp till idrottens värdegrund samt om förbundet uppfyller övriga åligganden enligt RF:s stadgar.

ANNONS

– Vi kommer däremot att säkerställa att föreningar som är medlemmar i Svenska Cricketförbundet kan ta del av det projektstöd som beviljats förbundet att fördela till föreningarna. Det är Riksidrottsstyrelsens ansvar att ta dessa beslut med fast hand även då de innebär svårigheter för medlemmar. Att vi inom idrottsrörelsen följer värdegrund är en förutsättning för bra och ansvarsfull verksamhet, säger Björn Eriksson.

LÄS MER:Efter skandalerna: "Handlar om hockeyns framtid"

LÄS MER:Det luktar illa om svensk idrott!

LÄS MER:Svenska Sexförbundet nobbas av Riksidrottsförbundet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS