Conor McGregor vill bli president – stöttas av Elon Musk

Conor McGregor vill bli president
Den irländske MMA-superstjärnan tror att han kan bli vald – och får stöd av Elon Musk.
”Jag tror du hade kunnat ta det helt själv”, skriver Teslagrundaren på X.

ANNONS

Conor McGregor är en av världens största idrottsstjärnor, alla kategorier. Den irländske UFC-fajtern har över tio miljoner följare på X (tidigare Twitter) – vilket är fler än bland annat Zlatan Ibrahimovic – och är inte rädd att yttra sina åsikter för sin enorma följarskara.

För över en vecka sedan bröt våldsamma upplopp upp i Dublin, till följd av en knivattack, och polisen pekade då ut högerextrema fraktioner som drivande till de kaotiska scenerna som utspelade sig i huvudstaden.

Kort därefter anklagades bland annat Conor McGregor för att ha uppviglat till upploppen genom att bland annat skriva att Irland ”är i krig” på sociala medier.

ANNONS
Conor McGregor.
Conor McGregor. Bild: John Locher

Conor McGregor vill bli president

McGregor verkar nu fått upp intresset för att skaffa sig än mer makt i Irland och vill bli politiskt engagerad. Han öppnar nämligen upp för att ställa upp i nästa irländska presidentval, det rapporterar brittiska The Independent.

McGregor skriver på sociala medier att han kommer vara folkets president och lovar att hålla rådgivande folkomröstningar varje vecka, om han blir president.

”Det skulle inte bara vara jag som var president, irländare. Det skulle vara jag och ni”, skriver han bland annat.

Han har även lagt upp bilder på sig själv med texten ”Irland, er president” samt haft en omröstning, där följare får välja vem de skulle rösta på i nuläget.

Där har McGregor fått 88 procent av rösterna.

Elon Musk stöttar Conor McGregor.
Elon Musk stöttar Conor McGregor. Bild: Kirsty Wigglesworth

Får stöd av Elon Musk

UFC-superstjärnan har även fått stöd av mångmiljardären, X-ägaren och Teslagrundaren Elon Musk.

”Jag tror du hade kunnat ta det helt själv. Det är inte ens rättvist”, har Musk skrivit till McGregor på X.

McGregor är segerviss.

”Jag gillar mina chanser, Elon. 100 procent”, svarar han bland annat.

Conor McGregor har varit skandalomsusad genom åren, tidigare i år hamnade han bland annat i blåsväder efter att han slagit en NBA-maskot så illa att den fick åka till akuten. I samband med den matchen anklagades han även för ett övergrepp, men åtal väcktes aldrig.

ANNONS

LÄS MER:Conor McGregor knockade maskot under NBA-finalen

LÄS MER:Inget åtal mot McGregor i Florida

LÄS MER:Premiärminister: Upplopp i Dublin hatmotiverat

LÄS MER:Upplopp i Dublin efter knivdåd

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS