Chimaev bryter tystnaden om relationen till Kadyrov

Svensk-tjetjenske Khamzat Chimaev har en relation till Ramzan Kadyrov.
Nu lyfter han på locket om den för första gången.
– Jag respekterar honom, säger stjärnan till Expressen.

ANNONS
|

Den tjetjenske presidenten Ramzan Kadyrov har starka band till Rysslands motsvarighet, Vladimir Putin. Krigsherrens milis, kadyrovtserna, anklagas för att vara ansvariga för mord, förföljelse av homosexuella och tortyr av oliktänkande.

Till Kadyrov har Chimaev, den svensk-tjetjenske UFC-fajtern som ses som en av hela organisationens stora stjärnor, en relation som han flera gånger visat upp i sociala medier.

Bland annat har de haft middagar ihop – dessutom har Chimaev tränat Kadyrovs söner i MMA. För kopplingen har Chimaev kritiserats hårt.

Själv har han inte velat prata om relationen offentligt – förrän nu.

”Kommer respektera kungen”

I samband med ett event i Stockholm fick han frågan från Expressen och svarade då:

ANNONS

– Han är president i mitt land. Det finns kungen i Sverige, eller hur? Om kungen säger till mig att jag ska komma och käka med honom så kommer jag att göra det. Jag kommer att respektera kungen. Han (Kadyrov) är president i mitt land och jag respekterar honom. När han kallar mig till att äta middag, så äter jag middag med honom. Om jag åker till USA, och presidenten kallar mig dit, så kommer jag att gå dit och käka med honom.

Chimaev, som kom växte upp i Tjetjenien och kom till Sverige som 17-åring, konstaterar sedan, apropå Kadyrovs kopplingar till Putin:

– Jag är idrottare.

Intervjun avbröts sedan kort därefter.

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic poserar med Khamzat Chimaev

LÄS MER:Svenska UFC-stjärnan fast i Ryssland

LÄS MER:Enkel seger för Khamzat Chimaev efter skandalen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS