Chelsea-ägarens förlust – 28 miljarder sedan årsskiftet

Coronavirusets spridning över världen har gjort att börserna rasat i takt med att viruset spritts mer och mer. En som drabbats hårt av nedgången är Chelseas ägare, Roman Abramovitj, 53, som förlorat hela 28 miljarder kronor, enligt The Sun.

ANNONS

Han köpte Chelsea redan 2003 och har sedan dess pumpat in enorma summor pengar i London-klubben och tagit laget till den absoluta toppen från att ha varit ganska illa ute rent ekonomiskt. Sedan han tog över klubben har det blivit fem titlar i Premier League, fem segrar i den klassiska FA-cupen, två segrar i Europa League samt en seger i Champions League.

LÄS MER: Både herr- och damfotbolls-EM skjuts upp

Nu har dock Roman Abramovitjs förmögenhet fått sig en törn i takt med att coronaviruset spritt sig över världen och påverkat det ekonomiska läget. Börserna har fortsatt att rasa och Stockholmsbörsen föll med 4,7 procent under måndagen.

ANNONS

LÄS MER: Det här kan hända med allsvenskan nu

Förlorat 28 miljarder på tre månader

Den nedgången är det många som har fått känna av.

För Roman Abramovitj har nedgången blivit väldigt kännbar.

Enligt The Sun ska han ha förlorat hela 28 miljarder kronor sedan årsskiftet i takt med att börsen fortsatt rasa. Tidningen uppger även att summan för de ryska oligarkernas förluster sammanlagt uppgår till cirka 600 miljarder kronor sedan årsskiftet.

LÄS MER: Folkhälsomyndigheten: Ställ inte in träningar för ungdomar

Men trots att Abramovitj förlorat 28 miljarder kronor på tre månader verkar han dock kunna klara sig ett tag till. För ryssens personliga förmögenhet uppgår fortfarande till 131 miljarder kronor.

Den nuvarande säsongen i Premier League är pausad efter att viruset spritt sig över England och något datum för när säsongen ska återupptas är ännu inte satt.

Liverpool leder den engelska ligan överlägset medan Chelsea när ligan pausades låg på en fjärdeplats och jagar en plats i nästa säsongs Champions League.

ANNONS