Blåvitts kollaps – tappade segern på tilläggstid

Ledning med 2–0 fram till minut 82. Ledning med 2–1 fram till minut 94. Sedan tappade IFK Göteborg segern borta mot Örebro.
– Sett till hur matchen såg ut ska vi vara glada att vi fick en poäng, säger lagkapten Sebastian Ohlsson.

ANNONS
|

De träffade inte rätt i presspelet. Och skapade egentligen bara en ordentlig målchans.

Det räckte dock för att IFK Göteborg skulle gå till pausvila i ledning borta mot Örebro.

I den 41:a minuten skickade August Erlingmark in en långboll mot Sargon Abraham. Högeryttern tog emot och trixade ett par gånger (bröst, lår fot) innan han lade upp för Robin Söder.

Pang, bom. Söders borrade in bollen i det ena hörnet.

0–1, målet var hans tredje på de fyra senaste matcherna.

LÄS MER:IFK Göteborgs problem har inget med poäng att göra

Örebro hade skapat det mesta fram dit. Bland annat hade Carlos Strandberg haft en lurig klack och ett friläge som Giannis Anestis gled ut och avstyrde.

ANNONS

Örebro skapade det mesta även i inledningen av den andra halvleken. I den 53:e minuten hade Martin Broberg ett dundrade skott i ribban och Filip Rogic ett vinande skott utanför.

Giannis Anestis fick det hett om öronen.

Ännu mer när Kevin Wright avslutade strax utanför en kort stund senare. Och när Nordin Gerzic skruvade in en fin frispark. Filip Rogic var nära att komma på den.

Hur länge skulle IFK Göteborg kunna stå emot?

Frågan var befogad. Örebro kom närmare, närmare, närmare ...

Drama i slutminuterna

Då slog Robin Söder till – igen.

Det var en kontring. Sebastian Ohlsson med ett inlägg, Sargon Abraham med ett misslyckat skott och Robin Söder med en nätt liten klack.

Det var ett konstmål. Det var 0–2.

– Där ska vi i normala fall stänga matchen, men i dag lyckades vi inte med det, säger Sebastian Ohlsson.

Nej, de gjorde inte det.

Trots att Martin Broberg brände den straff han själv hade fixat en stund senare, trots att mycket pekade IFK Göteborgs väg, så kom Örebro tillbaks.

Efter en hörna i matchminut 82 tappade IFK Göteborg helt markeringen på Jake Larsson som enkelt kunde rulla in 1–2 från nära håll.

LÄS MER:"Han är för ensam – alldeles för ensam"

Drama följde.

Fyra tilläggsminuter aviserades.

Och med bara sekunder kvar att spela kvitterade inbytte Agon Mehmeti efter en rörig situation i IFK Göteborgs straffområde.

ANNONS

Matchen slutade 2–2.

– Det kom ett inlägg som det var mycket snö på. Det första man tänkte var att det är lugnt. Men de fick en nick på den, vi missade att skjuta iväg den ... Normalt sett ska vi kontrollera den situationen enkelt, suckar Sebastian Ohlson.

– Tungt såklart att släppa in ett så sent mål, men sett till hur matchen såg ut ska vi vara glada att vi fick en poäng.

"Vi är ett svårslaget lag"

Tränaren Poya Asbaghi var av samma åsikt.

– Man är lite tudelad. En sida känner att vi hade 2–0, och 2–1 med några sekunder kvar, men ändå inte får med oss segern. På det sättet känns det som en förlust. Samtidigt finns det en annan sida där vi ska vara nöjda med en poäng i den här matchen. Vi gjorde ingen bra prestation och jag tycker att Örebro var det bättre laget.

Vad var det som inte fungerade i ert spel?

– Det var en helhet, inte bara en bit som fallerade. Jag tycker inte att vi kom upp i vårt presspel och kunde störa dem så mycket som vi ville. Samtidigt tycker jag inte att spelarna var så kompromisslösa som vi har vant oss vid. Och att vi inte tog de mogna besluten offensivt, när vi skulle vila med boll, när vi skulle gå.

ANNONS

Det positiva för IFK Göteborg är att laget alltjämt är obesegrat i de sex senaste matcherna.

– Och vi har väl bara en förlust på de 16 senaste? Vi är ett svårslaget lag, men det är klart att vi vill vinna alla matcher, säger Sebastian Ohlsson.

Falkenberg väntar härnäst.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren nedan.

Fakta: Så startade IFK Göteborg

(4–3–3): Giannis Anestis – Sebastian Ohlsson, Kristopher Da Graca, André Calisir, Nzuzi Toko – August Erlingmark, Alhassan Yusuf, Sebastian Eriksson – Sargon Abraham, Robin Söder, Giorgi Kharaishvili

ANNONS