Arenan tystnade efter sjukdomsfall i publiken

Halvvägs in i den första halvleken i bronsmatchen mellan Sverige och Tyskland tystnade arenan. Ett sjukdomsfall på läktaren var anledningen och både den svenska och tyska landslagsläkaren sprang upp i publiken för att assistera vårdpersonal.

ANNONS
|

Det hade spelats drygt 16 minuter av den första halvleken när det blev knäpptyst i Lanxess arena i Köln. En person i publiken hade drabbats av ett sjukdomsfall och behövde vård.

– Som jag förstod det så var det en italiensk man i svensk landslagströja, säger Sveriges presschef Niclas Green till Sportbladet.

Personen fick vård i flera minuter men efter stund hördes applåder och det visades bilder där den berörda åskådaren lämnade sin plats med vårdpersonal vid sin sida.

Den svenska presschefen var själv på plats på läktaren och säger till Sportbladet att allting verkar ha gått bra.

ANNONS

– Skönt att allt gick bra, och fint att se att båda lagens läkare snabbt var framme, säger Green.

Efter avbrottet kunde matchen spelas klart. En match som slutade med svensk seger och således ett EM-brons. Läs mer om vinsten här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS