Antonio Tiberi sköt ihjäl ministers katt – får sparken

Den italienska cyklisten Antonio Tiberi råkade skjuta ihjäl San Marinos turistministers katt. Nu får han sparken från sitt cykelstall Trek-Segafredo.

ANNONS
|

Italienaren flyttade till San Marino i början på förra året – redan i juni hamnade han i blåsväder.

Han skulle då testa sitt luftgevär – och avfyrade det mot en katt.

Katten avled av sina skador Tiberi tilldömdes böter på 4 000 Euro.

– Min avsikt var helt enkelt att mäta hur långt vapnet kunde skjuta, så jag riktade in mig på en parkeringsskylt. Jag erkänner också att jag, lika dumt som omedvetet, försökte skjuta en katt. Och till min förvåning sköt jag den faktiskt. Jag hade inte för avsikt att döda djuret. Jag var faktiskt övertygad om att vapnet inte var dödligt, sa han om händelsen, enligt italienska Corriere della Sera.

ANNONS

”Du kan inte döda ett husdjur och komma undan”

Det skulle sedan visa sig att katten tillhörde San Marinos turistminister, Pedini Amat – som ville se Tiberis uppehållstillstånd indraget efter det dödliga utfallet.

– Katten störde ingen. Den hade funnits med oss ​​länge. Min treåriga dotter Lucia älskade den. Du kan inte döda ett husdjur och komma undan med böter på 4 000 Euro. Jag uppskattade att han erkände brottet men med det sagt, vi behöver inte ge dessa människor uppehållstillstånd, sa Amat till Corriere della Sera.

Han stängdes också av från sitt stall, Trek-Segafredo – som nu tagit det hela ytterligare ett steg. I ett pressmeddelande låter de meddela att Tiberi får lämna laget.

"Trek-Segafredo och Antonio Tiberi har kommit överens om att säga upp kontraktet med omedelbar verkan efter att hans agerande under avstängningen inte uppfyllt våra kriterier för att återvända till laget", stod det i uttalandet på fredagen.

Tiberi gjorde Grand Tour-debut 2022 när han deltog i Vuelta a España och under inledningen av säsongen 2023 har han varit totalåtta i Tour Down Under och sjua i UAE Tour som kördes i februari. Som junior vann han 2019 EM-guld i tempo.

LÄS MER:Antonio Tiberi sköt ihjäl ministers katt – stängs av utan lön

ANNONS