Anna och Emil Jönsson Haag har fått barn igen

Skidparet Anna och Emil Jönsson Haag har fått sitt tredje barn.
För Sportbladet berättar Anna Haag om graviditeten.
– Jag fick reda på att jag hade bildat antikroppar mot bebisen, säger hon.

ANNONS
|

Anna och Emil Jönsson Haag gjorde båda sina sista lopp i världscupen 2018. Hösten 2019 föddes deras första barn Harry, knappt två år senare kom lillebror Helge.

Nu har paret blivit föräldrar för tredje gången. För drygt två veckor sedan föddes Wilhelm.

– Det känns fantastiskt, och tredje killen dessutom! Från första stund var det så otroligt givet. Han var bara här och här skulle han vara. Det var samma sak när vi kom hem till familjen. Vår fyraåring säger att det är hans bebis och tvååringen säger samma sak. Det är så mysigt. Men han är bara två veckor och storebrorsorna kommer nog ledsna på mamma när hon är upptagen med att amma. Men just nu njuter jag av ögonblicken då man ser kärleken mellan brorsorna, säger Anna Jönsson Haag till Sportbladet.

ANNONS

Anna Haag: ”Blev lite mer orolig”

Men graviditeten var inte okomplicerad. Hon berättar för tidningen om beskedet efter ett blodprov i vecka 28.

– Jag och bebisen har olika blodgrupper och efter ett blodprov fick jag reda på att jag hade bildat antikroppar mot bebisen. Det drabbar runt en procent av alla gravida och kallas för immunisering. Jag fick gå på kontroller varje vecka för att se att inte bebisen påverkades av antikropparna. Men allt det gjorde förstås att jag blev lite mer orolig. Risken är att bebisen kan drabbas av blodbrist under graviditeten.

Hon fortsätter:

– Jag var egentligen beredd på att bli igångsatt redan vecka 30. Men alla värden blev bara bättre och bättre. Men vi fick vara på neonatalavdelningen i närmare en vecka efter förlossningen. De ville ha lite koll och se att han inte var påverkad av allt efteråt. Men han är frisk och det har gått jättebra. Men om några veckor ska vi ta ett nytt blodprov.

Anna Jönsson Haag vann OS-guld i stafett 2014 och tog två silver i OS 2010 och ett 2018. Emil Jönsson Haag vann den totala sprintcupen 2011 och har ett brons och ett silver i både OS och VM.

LÄS MER:Anna och Emil Jönsson Haag väntar sitt tredje barn

LÄS MER:Anna och Emil Jönsson Haag om barnfrågan: ”Helt otroligt”

LÄS MER:Stjärnan om barndrömmen: "Enorm press"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS