Anna och Emil Jönsson Haag om barnfrågan: ”Helt otroligt”

Anna och Emil Jönsson Haag blev föräldrar för ett år sedan. Nu ryter paret ifrån om frågorna om eventuell tillökning i familjen.
– Det är faktiskt helt otroligt, säger Anna Haag till Expressen.

ANNONS
|

De blev ett par under sin tid som landslagsåkare och tillhörde världseliten under många år. Men för två och ett halvt år sedan valde både Anna och Emil Jönsson Haag att lägga sina karriärer på den berömda hyllan.

Tiden sedan dess har de spenderat med att gifta sig och få sitt första barn. Detta när sonen, Harry, föddes i oktober för ett år sedan.

Omställningen som väntade blev dock inte särskilt stor för paret.

– Många säger att det är en jättestor omställning att få barn men jag tyckte att vi kom in i rutinerna ganska snabbt. Och som elitidrottare är man ju väldigt van vid att ha rutiner oavsett var man befinner sig. Så trots att vi har levt ett ganska kringflackande liv sedan Harry föddes så har allt fungerat väldigt bra, säger Anna till Expressen.

ANNONS

LÄS MER: Poya Asbaghi om avskedet från Blåvitt: ”Vann en titel och sen fick jag lämna”

Sedan dess har paret börjat fundera i banorna på om det ska bli ett barn till eller inte. Något som dock inte går att garantera.

– Vi vill ha fler barn om det går. Men bara för att vi har fått ett barn är det inte säkert vi kan få fler, säger Anna.

De båda är flitiga på sociala medier och har stora följarskaror. Där får de ofta ta emot frågor om eventuell tillökning.

LÄS MER: Här är veckans elva i Göteborgsfotbollen

Något som paret nu har tröttnat på.

– Det är faktiskt helt otroligt. Folk har redan nu kommenterat bilder på mitt Instagramkonto och skrivit ”Nu är det väl läge för en till?”. Den frågan är så fruktansvärt osympatisk att ställa, säger Anna.

ANNONS