Alexander Wennberg utsatt för sexuella trakasserier på TikTok

NHL-spelaren Alexander Wennberg uppmärksammas för sitt utseende på sociala medier.
Men nu har det gått för långt – och beundran har övergått till sexuella trakasserier.
”Har bitit mig i tungan”, skriver han på sociala medier.

ANNONS
|

Seattle Kraken-spelaren Alexander Wennberg skapar rubriker av helt andra anledningar än för sin framgångsrika hockeykarriär.

På populära sociala medie-plattformen TikTok har 28-åringen uppmärksammats för sitt utseende. Något som han och familjen först inte såg som ett problem:

”Jag hade inget emot det. Jag tycker han är den vackraste människan i hela världen och nu har världen insett det”, skrev Felicia Weeren Wennberg på Instagram för en vecka sedan.

Men i takt med att kommentarerna blivit allt fler och grövre har familjens känslor ändrats. NHL-spelaren har blivit utsatt för sexuella trakasserier – både genom kommentarer och via direkta meddelanden.

Hans fru på Instagram:

ANNONS

”Jag har haft problem att hantera det här, för jag är för att vi ska lyfta fram kvinnor och deras sexualitet. Samtidigt har det förekommit videos som passerat gränsen mellan att beundra hans skönhet och att vara sexuella trakasserier”.

Hon menar att beteendet som Alexander Wennberg blir utsatt för aldrig skulle accepterats om en man behandlade en kvinna på samma sätt.

Sätter ner foten

Under söndagen postade Felicia Weeren Wennberg ytterligare en inlägg där hon ber om ursäkt. Detta efter att ha fått flera elaka kommentarer på sina sociala medier.

”Allt jag ville var att tillföra kontext till en situation vi fått nog av och be människor att hålla sina begär för sig själva och prata om det i privata konversationer i stället för på ställen där vi och andra hockeyfamiljer kan se det”, skriver hon.

Följarnas beteende får Alexander Wennberg att ner foten. NHL-spelaren har uttalat sig på sina sociala medier:

”Som mediatränad har jag bitit mig i tungan i stället för att uttala mig, men det har gått för långt när det har börjat dyka upp vidriga kommentarer på min frus Instagram, under bilder på vårt barn. Anledningen till att min fru uttalat sig och inte jag är helt enkelt att hon gör det bättre och är modigare än mig”.

ANNONS

LÄS MER:Jordbävning i Wellington skakade om landslaget

LÄS MER:Hamnarbetaren Lucas Hedlund skjuter Utsikten mot allsvenskan

LÄS MER:Gianni Bellini har över tre miljoner fotbollsbilder i sitt hus

ANNONS