Jordbävning i Wellington skakade om landslaget

Det svenska landslaget skakades om under söndagskvällen.
Anledningen? Ett jordskalv i VM-staden Wellington.
– Helt plötsligt skakade fotöljen till, säger spelaren Olivia Schough till Sportbladet.

ANNONS
|

Under söndagskvällen, runt 22:40 lokal tid på Nya Zeeland, inträffade en jordbävning norr om VM-staden Wellington. Skalvet uppmättes till 4,3 enligt US Geological Survey.

Jordskalv är inte ovanligt förekommande på Nya Zeeland, där tiotusentals jordbävningar inträffar varje år. 100–150 av dessa känns av.

Göteborgaren Anna Sandberg kände av skalvet, berättar hon för Sportbladet.

– Jag vet faktiskt inte vad jag tänkte, jag satt på FaceTime med min pappa. Så jag tänkte inte så mycket, förutom att det vibrerade i marken.

Även anfallaren Olivia Schough kände av skakningarna.

– Jag satt och tittade matchen med (Caroline) Seger och helt plötsligt skakade fåtöljen till. Märklig känsla.

ANNONS
Sofia Jakobsson var inne i VM-matchen mellan Tyskland och Colombia och kände inte av skalvet.
Sofia Jakobsson var inne i VM-matchen mellan Tyskland och Colombia och kände inte av skalvet. Bild: MATHIAS BERGELD

Sofia Jakobsson kände däremot inte av skalvet. När det inträffade satt hon och tittade på VM-matchen mellan Tyskland och Colombia, och uppenbarligen var det så spännande att skakningarna gick henne förbi.

– Det var folk som skrev i olika chattar ”kände du det där?” men jag kände inget. Antingen var jag helt inne i Tysklandsmatchen som pågick eller så var jag helt snurrig bara. Det hade varit lite kul att få känna det som de andra kände. Det kändes som att det var värsta grejen, men jag missade tydligen det, säger hon.

Fått instruktioner

Om ett värre jordskalv skulle inträffa har spelarna i landslaget fått instruktioner om vad de ska göra. Sofia Jakobsson berättar:

– Då ska vi samlas utomhus typ som vid ett brandlarm. Men i går blev det ju inget. Jag hade inte gått ut i alla fall. Då hade de fått komma och hämta mig, haha.

De svenska fotbollsdamerna avslutar gruppspelet i VM med match mot Argentina i Hamilton på onsdag. Därefter väntar åttondelsfinal i Melbourne eller Sydney.

LÄS MER:Bojan Djordjic sågar Norge

LÄS MER:Sverige krossade Italien – klara för åttondel i fotbolls-VM

LÄS MER:Här kollar supportrarna Sverige mot Italien i VM

ANNONS