Ägaren sågar Chris Froome: Inte värd pengarna

Superstjärnan Chris Froome har inte gått att känna igen de senaste åren och i år fick han inte plats i Israel Premier Techs Tour de France-lag.
Nu säger lagets ägare Sylvan Adams till Cycling Weekly att britten ”absolut inte” har varit värd pengarna.

ANNONS
|

Chris Froome, 38, är en av de absolut största inom cykelsporten under 2000-talet med fyra totalsegrar i Tour de France som främsta merit. Men de senaste åren har britten inte gått att känna igen.

2019 kraschade han våldsamt i samband med Critérium du Dauphiné och de första rapporterna sa att karriären var i fara. Men Froome tog sig tillbaka, dock inte till samma nivå som tidigare.

Sedan 2021 tävlar han för Israel Premier Tech och där verkar han inte dra jämnt med ägaren Sylvan Adams. Froome petades till årets Tour de France och nu går Adams hårt åt sin stjärna. Han säger att Froome sedan ha kom till laget ”absolut inte” har varit värd pengarna.

ANNONS

– Hur kan vi säga att vi fått valuta för pengarna? Vi kontrakterade Chris som ledare för vårt Tour de France-lag och han är inte ens här, så det kan inte betraktas som valuta för pengarna, säger Adams till Cycling Weekly.

Han fortsätter:

"Chris är ingen symbol, han är inte ett PR-verktyg".

Besviken över petningen

Enligt uppgifter har Chris Froome enligt Cycling Weekly en årslön på ”flera miljoner euro”.

Adams säger vidare att det var en risk av Israel Premier Tech att rekrytera Froome med tanke på kraschen 2019 och hans ålder men att risken var värd att ta för att få en cyklist som kan konkurrera om totaltiteln i Tour de France.

– Jag tänkt 'wow, vi kommer ha någon som kan åka för totalen i Tour de France', men det har inte hänt.

Foome har inte kommenterat ägarens utspel men sa efter Tour de France-petninge:

– Jag är så klart besviken över beslutet. Tour de France har en speciell plats i mitt hjärta. Jag respekterar lagets beslut. Nu ska jag smälta det här och sedan ska jag försöka fokusera på säsongen och att återvända till touren 2024.

Förutom fyra totalsegrar i Tour de France har Chris Froome bland annat vunnit Giro d’Italia två gånger och Vuelta a España två gånger.

ANNONS

LÄS MER:Fyrfaldige mästaren petas: "Besviken"

LÄS MER:Vann i Tour de France – skänker pengar: "För Gino"

LÄS MER:Lucas och Jacob Eriksson kan bli cykelstjärnorna Sverige behöver

LÄS MER:Reportern förlorade vad mot cykelstjärnan Mads Pedersen – tatuerade in namnet på låret

ANNONS