Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/19

Skjutne mannen misstänktes för Torslandabomben

En man i 20-årsåldern blev beskjuten på öppen gata i centrala Göteborg. Samtidigt sattes en bil i brand och exploderade. Enligt uppgifter till GP har den skottskadade mannen varit anhållen för inblandning i Torslandabomben som krävde fyra liv.

Det var sent på söndagskvällen som två personer lämnade en bostad och rörde sig mot parkerade bilar i Vasastan. Plötsligt öppnade en eller flera okända gärningsmän eld mot männen. Flera skott ska ha avlossats och en bil började brinna.

– En yngre man skottskadades och lyckades på något sätt ta sig från platsen, säger Thord Haraldsson, som har varit förundersökningsledare i fallet under natten. 

LÄS MER: Bilbrand och skottlossning i centrala Göteborg

Enligt uppgifter till GP är skottlossningen ett led i den pågående gängkonflikten i Biskopsgården som nu har flyttat till centrala Göteborg.

Den skottskadade mannen uppges vara samma person som har suttit anhållen för inblandning i bilbomben i Torslanda som krävde fyra liv förra året.

Mannen är hemmahörande i Angered men har kopplingar till nätverken i Södra Biskopsgården. 

Polisen kopplar även en av ledarna för nätverken i Södra Biskopsgården, en 28-årig man, till gårdagens skottlossning, enligt uppgifter till GP. Han är bosatt i området och en släkting till honom ska ha kört den skottskadade till sjukhuset. 

LÄS MER: "Ingenting biter på de nya gängkriminella"

(texten fortsätter under klippet)

När GP ringer polisen vill de varken bekräfta eller dementera uppgifterna. 

– Vi går inte ut med någon information om den skottskadade, säger Peter Kron, som precis tagit över som förundersökningsledare i fallet. 

LÄS MER :15 år av gängkrig - nu värre än nånsin

Finns det någon koppling till gängkonflikten i Biskopsgården?

– Det är för tidigt att prata om kopplingar till gängkriminalitet, säger Peter Kron.

Den skottskadade mannen vårdas fortfarande på sjukhus. Enligt polisen har han fortfarande inte förhörts.

Polisen har även gått ut på Facebook och efterlyser tips. Polisen kommer vara kvar på brottsplatsen med en husbil och ta emot personer som har information som kan hjälpa utredningen framåt.