Så ska ikonen hyllas – får två stora målningar på arenan

Hemligheten är nu avslöjad – IF Elfsborg kommer att hylla sin ikon Anders Svensson genom en stor målning på Borås Arena. – Jag känner mig hedrad och stolt men det är svårt att ta in, säger legendaren till Borås Tidning.

ANNONS
|

Anders Svensson är en av fotbollssveriges största genom tiderna. Hela sin allsvenska karriär dedikerade mittfältaren åt IF Elfsborg, vilka han vann två SM-guld med.

Under onsdagen kunde Boråsklubben avslöja att man tänkte hylla sin gamle mittfältare, men man ville dock inte berätta hur man skulle gå till väga. Dock kom rapporter om att klubben ansökt om bygglov för en fasadmålning på 396 kvadratmeter.

LÄS OCKSÅ:Svensson blir odödlig på Borås Arena

Under torsdagen offentliggjorde man att det är genom en enorm målning på Borås Arena som man kommer hylla sin ikon.

– Han är förmodligen den ende fotbollsspelaren som blir hyllad på det här sättet som ni ser i dag, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till Borås Tidning.

ANNONS

"Jag känner mig hedrad och stolt"

I skrivande stund är konstverket endast i skiss-stadiet, men allt beräknas vara klart till årets sista hemmamatch mot IFK Norrköping. Totalt kommer det handla om två målningar; på den sidan av huvudläktaren som vetter mot Skaraborgsvägen kommer ett stort porträtt av Anders Svensson synas.

Den andra målningen blir mot Ryavallen– och den ska gestalta hans färdigheter som spelare enligt konstnären Shai Dahan som fått den äran att måla om fasaden på Borås Arena.

– Jag känner mig hedrad och stolt men det är svårt att ta in. Det ska bli spännande att se om jag blir snyggare än i verkligheten, säger Svensson själv.

ANNONS