Nyhetsshowen 4 oktober • Gäst: Johan Bengtsson Palme om antibiotikaresistens

Programledare: Kalle Berg och Ina Lundström.

ANNONS
|

Kalle Berg försöker att få Ina att förstå vad årets nobelpris i fysik handlar om. Och hur proffsig är en av årets pristagare Anne L’Huillier? Vi ringer och kollar med en student.

Förutom fysik pratar Kalle om regeringens presskonferens igår där det pratades om en ny ”kameraoffensiv” med AI och drönare, samt att det slogs fast att ”brott inte är okej”.

Ina har tittat närmare på årets maktbarometer. Vad är det egentligen som fungerar på de olika plattformar och vem har mest makt?

Programmet gästat av Johan Bengtsson Palme som forskar på antibiotikaresistens vid Chalmers Tekniska högskola. Hur stort problem har vi egentligen med antibiotikaresistens och behöver vi vara oroliga?

ANNONS

Isabella Persson berättar om att den amerikanska talmannen Kevin McCarthy har blivit avsatt.

Dessutom: 50 år gammal indisk elektronisk musik, Bilström glömde passet, brädspelsmässan i Essen.

LÄS MER:Fransksvenska får Nobelpris: "Jättestort"

LÄS MER:Arons lärare fick Nobelpriset – mitt under föreläsning

LÄS MER:Regeringen och SD vill använda ansiktsigenkänning för att krossa gängen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS