Embryon är barn enligt Alabamas högsta domstol

Fängelseinterner lyckades surfa via tv, två år av krig i Ukraina och Linneas fågelkurs.

ANNONS
|

Kalle Berg pratar om att fängelseinterner lyckats ta sig ut på internet från smart-tvapparater i sina celler. Han tar också upp den pågående krisen inom kriminalvården, med bland annat en stor platsbrist på svenska fängelser.

Linnea Rönnqvist pratar om att Alabamas högsta domstol har beslutat att frysta embryon är att betrakta som barn. Detta har väckt stark kritik från flera håll, inte minst för att domstolen hänvisar till bibeln som argument.

Sen kommer utrikesreporter Andreas Granath och pratar om hur det går för Ukraina i kriget mot Ryssland, ett krig som på lördag har pågått i två år.

Dessutom: Linneas fågelkurs, över tre miljoner svenskar dricker för mycket och mot alla odds — då får Ronja Rövardotter premiär.

ANNONS

LÄS MER:Fångar kom åt internet i cellen – via tv

LÄS MER:Kriminalvården i stabsläge – akut platsbrist

LÄS MER:Överfulla fängelser kan påverka terrorhotet

LÄS MER:Alabamas HD: Frusna embryon för IVF kan räknas som ”barn”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS