Blomor och ljus på platsen där en tolvårig flicka skottskadades vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm natten mot söndagen.
Blomor och ljus på platsen där en tolvårig flicka skottskadades vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm natten mot söndagen. Flickan avled senare på sjukhus. Rubriceringen på förundersökningen gäller mord. Bild: Ali Lorestani/TT

Vit kombibil särskilt intressant i jakten på 12-årig flickas mördare

Omständigheterna kring skjutningen av den tolvåriga flicka i Norsborg i Botkyrka är fortsatt oklara, men enligt uppgifter till SVT var flickan ute med hunden när hon sköts ihjäl. Enligt Expressen har polisen genomfört husrannsakningar hos de två män som tros ha varit de tilltänkta måltavlorna.

ANNONS
|

Det var under natten till söndag som en tolvårig flicka blev skjuten till döds nära en bensinstation i Botkyrka i södra Stockholm. Enligt uppgifter till SVT hände det när flickan var ute med hunden.

Polisen i Stockholms län uppger att teknisk bevisning har samlats in och flera personer har kallats till förhör. Polisen efterfrågar dock fler vittnen till händelsen.

– Vi vet att det var flera personer på platsen som vi behöver tala med. Om vi ska ha möjlighet att kunna komma åt de som mördat den tolvåriga flickan, vilket vi jobbar hårt med, då vill vi att de kommer till oss, säger Palle Nilsson, biträdande regionpolischef i Stockholm, till SVT.

ANNONS

Huruvida flickan ska ha varit en måltavla i skjutningen är däremot något polisen inte vill uttala sig om än.

”Gärningsmännen har visat total likgiltighet”

– De som jobbar med utredningen tittar hela tiden på den saken, men så här tidigt ska vi inte gå ut med så mycket information. Gärningsmännen har visat en total likgiltighet inför människors liv, när man åker in och öppnar eld på en plats där flera människor befinner sig, säger Palle Nilsson till SVT.

En av polisens teorier är, enligt Expressen, att två män som befunnit sig på platsen var de tilltänkta måltavlorna. Männen har kopplingar till ett kriminellt nätverk, och polisen ska enligt tidningen ha genomfört husrannsakningar hos dem under söndagen.

I nuläget är fortfarande ingen person frihetsberövad, men polisen uppger till SVT att en vit kombibil ska vara särskilt intressant.

– Vi har varit lite oklara med vad det var för bil. Först uppgav vi att det var en skåpbil, men det rör sig alltså om en kombimodell. En vit kombibil, säger Mats Eriksson, polisens presstalesperson i Stockholms län.

Patruller på plats i Botkyrka

På söndagskvällen avslutades den kriminaltekniska undersökningen i Botkyrka, men patruller fanns kvar på plats för att skapa trygghet och fånga upp fler personer som kan ha sett eller hört någonting.

ANNONS

– Vi har satt ut en trygghetsinsats för att prata med folk som kan vara oroliga och svara på frågor om vad som hänt och vad vi gör. Men också om någon har något att berätta för oss som kan vara i vikt för utredningen, så det är dubbelriktat, säger Mats Eriksson.

Polisen har startat en förundersökning om mord och kommer nu att sammanställa de uppgifter de fått och skicka material till analys, bland annat finns film från övervakningskameror.

Enligt Aftonbladet har film på händelsen också säkrats från vittnen.

LÄS MER:Tolvårig flicka skjuten till döds i Botkyrka

LÄS MER:Botkyrka i sorg efter att tolvårig flicka skjutits till döds

LÄS MER:Experten: Risken för oskyldiga offer ökar

ANNONS