Tolvårig flicka skjuten till döds i Botkyrka

En flicka har skjutits till döds vid en bensinmack under natten i Botkyrka i Stockholms län. Flickan var 12 år gammal. Flera personer hämtades in till förhör under söndagen.

ANNONS
|

Det var vid 03.27 under natten till söndag som flera personer hörde av sig till polisen efter att ha hört smällar i Botkyrka i Stockholm. En 12-årig flicka hittades skottskadad i närheten av en Shellmack och en Mcdonaldsrestaurang. Hon avled senare på sjukhus. Flickans vårdnadshavare har underrättats.

Enligt uppgifter till Aftonbladet träffades flickan av en förlupen kula när någon sköt från en passerande bil. Expressen har även uppgifter på att flickan inte var den tilltänkta måltavlan.

Strax efter händelsen spärrade polisen av brottsplatsen för teknisk undersökning.

– I nuläget finns det ingen gripen som är misstänkt, men flera personer är hämtade till förhör och det är personer som vi, på goda grunder, tror kan bidra till utredningen, sa Carolina Paasikivi, polisområdeschef i Stockholm till TT under söndagseftermiddagen.

ANNONS

Sorg och oro i området

Vid tvåtiden på söndagen var avspärrningarna hävda.

– Teknikerna är nu inne och avrapporterar de fynd som har hittats, sa Eva Nilsson, polisens presstalesperson i region Stockholm då.

Framåt söndagskvällen avslutades den kriminaltekniska undersökningen i Botkyrka, men patruller fanns kvar på plats för att skapa trygghet och fånga upp fler personer som kan ha sett eller hört någonting.

– Det är många som är ledsna, undrar över det här och är oroliga. Då vill vi finnas till hands för att svara på de frågor vi kan svara på, säger Eva Nilsson.

Polisen har startat en förundersökning om mord och kommer nu att sammanställa de uppgifter de fått och skicka material till analys, bland annat finns film från övervakningskameror. Det är fortfarande inte någon som gripits.

Damberg: Inga ord tillräckliga

Inrikesminister Mikael Damberg (S) reagerar på mordet med "bestörtning och avsky", säger han till TT.

"Jag är medveten om att inga ord är tillräckliga för den som förlorat ett barn på detta fruktansvärda sätt, men jag vill ändå säga att våra tankar går till er och att vi delar er sorg i denna svåra stund. Från regeringens sida kommer vi fortsätta att med kraft bygga ut samhällets förmåga att bekämpa brottsligheten med fler poliser, skärpta straff och förebyggande arbete", skriver han i en kommentar till TT.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS