Tigerunge född på Nordens Ark – se gulliga tillskottets liv i lyan

En efterlängtad unge är född på Nordens Ark. Det är djurparkens amurtigrar som fått en ny liten familjemedlem. Och den som inte får nog av tigerungen behöver inte misströsta – hans första tid i livet går att följa i direktsändning.

ANNONS
|

LÄS MER:Strandade valar räddade vid Nordens Ark

Den lilla ungen, som fått namnet Almaz, föddes natten mellan fredag och lördag för knappt två veckor sedan.

Det var en efterlängtad tigerunge som då såg dagens ljus.

Hans föräldrar är båda lite till åren komna, och chansen för att de skulle få nya ungar har minskat med tiden. Paret är dessutom genetiskt värdefulla, enligt djurparken, och man har därför strävat efter att en lyckad reproduktion dem emellan.

– Hanen kom till Nordens Ark från Orsa Rovdjurspark i februari. De fick lite tid att vänja sig vid varandra innan vi släppte ihop dem, säger Camilla Wikberg som sköter om amurtigrarna på Nordens Ark, i ett uttalande om nyheten.

ANNONS

LÄS MER:Nordens ark får miljoner för att bevara mystisk katt

Första tiden i lyan: ”Äta, sova och växa till sig”

Den snart två veckor gamla amurtigern är deras första gemensamma unge, men båda har fått tillökning flera gånger tidigare på varsitt håll.

Från och med idag, onsdag, kan man följa tigerungens liv i direktsändning.

”Den kommer att tillbringa första tiden i lyan med att äta, sova och växa till sig. Det kommer att dröja ett tag innan ungen börjar ge sig ut på upptäcktsfärd i hägnet. Men även då kommer den att gå tillbaka in i den trygga lya för att sova, vila, busa i halmen och äta.” skriver Nordens Ark i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Järven Joplin siktad – efter ett halvår på flykt från djurparken

LÄS MER:Djurparken får stort stöd efter elefantungens död

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS