Kvinna död efter knivdåd i Kungälv

Den kvinna som tidigare i maj blev knivskuren i samband med ett rån i Kungälv har nu avlidit. En minderårig pojke är sedan tidigare misstänkt för brottet.

ANNONS
|

Den kvinna i 55-årsåldern som blev knivskuren den 10 maj i närheten av en skola i Kungälv har nu dött till följd av sina skador, uppger polisen.

– Det är hemskt tragiskt. Jag kan bekräfta att hon avlidit och att anhöriga är underrättade, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Tidigare den här veckan meddelade polisen att en minderårig pojke är misstänkt för brottet, vars rubricering nu har ändrats.

– Det är omrubricerat till mord. Ärendet ligger hos åklagare och jag kan inte säga så mycket mer.

LÄS MER:Barn misstänks för mordförsök på kvinna i 55-årsåldern i Kungälv

Ärendet drivs som en så kallad LUL 31-utredning på grund av den misstänktes unga ålder. Den misstänkte är inte frihetsberövad men har omhändertagits av socialtjänst.

ANNONS

– Åklagaren leder ärendet och den bedrivs enligt lagen om unga lagöverträdare. Det är speciellt på det sättet att socialtjänsten är inkopplade och det därför råder extra mycket sekretess, har Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst, tidigare sagt.

GP har varit i kontakt med åklagare Thomas Willén som inte vill kommentera ärendet.

– Det är inget som jag uttala mig om, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS