Barn misstänks för mordförsök på kvinna i 55-årsåldern i Kungälv

En person under 15 år är misstänkt för knivattacken på en kvinna i 55-årsåldern i Kungälv för två veckor sedan. Den minderårige misstänks för försök till mord samt försök till grovt rån.
– Det är tragiskt, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson,

ANNONS
|

Det var natten till söndagen 10 maj som en kvinna i 55-årsåldern i knivhöggs i samband med ett rånförsök i Kungälv. Brottet ska ha skett i närheten av en skola och sedan dess har polisen intensivt sökt efter gärningspersonen.

LÄS MER:Misstänkt mordförsök i Kungälv

På måndagseftermiddagen meddelar polisen att man fått framgång i ärendet och hittat en misstänkt för brottet: det handlar om en ung person som är under 15 år.

Den minderårige personen misstänks nu för försök till mord samt försök till grovt rån.

Utredningen leds nu av en åklagare som en så kallad LUL 31-utredning på grund av den misstänktes unga ålder. Den misstänkte är inte frihetsberövad men har omhändertagits av socialtjänst.

ANNONS

– Åklagaren leder ärendet och den bedrivs enligt lagen om unga lagöverträdare. Det är speciellt på det sättet att socialtjänsten är inkopplade och det därför råder extra mycket sekretess, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Polisen meddelar att de inte kommer att lämna någon ytterligare information i ärendet. Detta på grund av att den misstänkte är minderårig.

– Vi får se vad åklagare har för information att lämna under morgondagen, säger Peter Adlersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS