Första snön orsakar trafikkaos i Västsverige.
Första snön orsakar trafikkaos i Västsverige. Bild: Läsarbild

Första snön skapar kaos hos bärgaren: ”runt 100 jobb sedan igår”

Västsverige har drabbats av snökaos och många har kört av vägen i det hala väglaget. För bärgaren Thomas Johansson har telefonen gått varm och senaste dygnet har hans firma varit ute på över hundra jobb.
– Det är ganska hektiskt och rätt så tufft, säger Thomas Johansson, bärgare.

ANNONS
|

Det råder snökaos i stora delar av Västsverige, något som inte gått Thomas Johansson och hans firma Bärgnings-Niklas obemärkt förbi.

– Det är ganska så hektiskt och rätt så tufft, jag tror det ligger på runt 100 jobb sedan i går, säger han.

Enligt Thomas Johansson är det främst bilar som kört fast, kolliderar eller som glider ner i diken på grund av halkan och det västsvenska snöovädret.

”Första snön är ju alltid den värsta”

– Första snön är ju alltid den värsta, området runt Trollhättan fick en jäkla nederbörd igår där det small till, och det blev som en snökanon runt södra Vänern som drabbade folk ända till Skaraborg.

ANNONS

Snövädret orsakade stopp på väg 44 mellan Grästorp och Trollhättan under söndagen och Thomas Johanssons firma fick åka ut på många utryckningar.

– Det var tvärstopp och många långtradare fastnade. Lastbilar och tyngre fordon är besvärliga många gånger, och då behövs det ofta två bärgare som hjälps åt, säger han.

Som en följd av det stora trycket har han fått ringa in extra personal för att hantera den stora mängden ärenden.

– Vi är en jäkla styrka nu, vi har två gubbar som är hemma och sover som jobbat hela natten och så byts vi av och hjälps åt. Det funkar riktigt bra med personalen, de är tuffa och hänger i.

”Totalt är det 30 jobb i kö”

När GP talar med honom befinner sig Thomas Johansson vid Tredstad center i Trollhättan och är på väg för att hjälpa en lastbil som sitter fast.

– Just nu har jag sex lastbilar som bara ligger och väntar på bärgning och totalt är det 30 jobb i kö, säger han.

LÄS MER:Tågen rullar – men SMHI varnar för mer snö

LÄS MER:Snökaos i Västsverige – inställda bussar och varning för halka

LÄS MER:Varningar från SMHI – stora snömängder

ANNONS